Лукашенко зазіхає на Сувальський коридор, поляки готуються втікати

Українські біженці сприяли стрибку цін на житло в Польщі, тож поляки тепер купують нерухомість в Іспанії

Загроза з боку Росії зростає. Поляки - почали активно скуповувати нерухомість в Іспанії. Зараз для певної частини польського суспільства настали "золоті часи": завдяки хвилі українських втікачів вартість нерухомості в країні зросла в рази. За даними дослідження видання "Газета Виборча", кількість охочих придбати житло в Іспанії зросла втричі. Найчастіше - це пенсіонери та молодь, особливо працівники великих корпорацій, які впевнені, що Росія на території України зупинятися не збирається. Попри те, що речники НАТО заявляють, що їхні країни-члени будуть захищені надійно, та самими заявами, як ми бачимо на прикладі України, ще ніхто нікого не захистив.

Тим часом самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зазіхає на Сувальський коридор. Це вузька, завширшки 42 км смуга, що з'єднує території Польщі та країн Балтії - і водночас розділює Білорусь та Калінінградську область Росії. Лукашенко, який добровільно здав власну країну путінським військам - хвацько заявив, що його армія не проти взяти Сувальський перешийок. Цікаво, що зі схожою заявою вже виступав заступник секретаря білоруського РНБО у 2023 році. Сам Путін наразі на такий крок не наважується, але західні розвідки кажуть - такі плани у російського диктатора є.

Тож цікаво розвивається ситуація в Польщі: одна частина суспільства активно допомагає Україні боротися зі спільним ворогом. Друга - готує собі "запасні аеродроми" подалі від війни. Третя ж - торгує з Білоруссю й Росією, аж гай шумить. Як виявило спільне розслідування українських, польських та українських журналістів, під виглядом деревини з Казахстану одна з польських фірм закуповувала білоруську й російську деревину в обхід європейських санкцій за допомогою підробних документів і печаток. У МЗС Польщі заявили: обхід санкцій - не їхня компетенція, а митники кажуть - не мають часу на перевірки геть всього. Цікаво, що пресувати українських журналістів у правоохоронців Польщі виходить значно краще, аніж стежити за власним бізнесом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі