Бездіяльність Польщі: в чому небезпека

39 секунд російська ракета перебувала на польській території. Однак - ППО вирішили її не збивати. Чому?

Міністерство закордонних справ Польщі викликає на килим російського посла у Варшаві. Щоб розказати, що перебування російської ракети у повітряному просторі країни-члена НАТО це недобре, і взагалі - недобре бомбити українські міста і цивільне населення. Хоча і російському послу в Польщі, і Путіну з Лавровим у Кремлі на такі погрожування пальцем глибоко байдуже. От що могло б їх уразити по-справжньому - так це якби польські винищувачі Ф-16, а їх піднялося за тривогою аж два, збили-таки ту ракету.

Це стало б чітким сигналом для Росії: простір Польщі - недоторканний для будь-яких ворожих проникнень, хай навіть випадкових. Натомість - поляки заявили, що просто... спостерігали за ракетою. І коли побачили, що вона летить бомбити не польських цивільних, а українців - не стали її чіпати. Мовляв, боялися, що уламки впадуть на польську територію. А що цілісінька ракета може забрати десятки українських життів - то дійсно, не їхня проблема.

А це вже геть протилежний сигнал для Росії. Це означає, що вона може і далі пускати керовані ракети через країни НАТО, і їй за це нічого не буде. Максимум - висловлять чергову стурбованість. А от Україні після такого демаршу Польщі і взагалі непереливки. Адже наші ППО розраховані на ураження російських ракет, які летять з боку Росії, але аж ніяк - не з боку країн Північно-атлантичного альянсу. І одна випадковість - може незабаром стати унормованою практикою. Не кажучи вже про те, що російські ракети зроблені абияк, і ризик того, що така зброя впаде на території Польщі, хоча не мала б теоретично - цілком реальний.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі