Чи вистоїть Європа, якщо дозволить Україні впасти?

Що буде, якщо європейські лідери більше дбатимуть про політичні дивіденти, аніж про боротьбу з Росією

Ми зараз маємо справу не зі звичайною війною як територіальним конфліктом. Від результату цієї війни залежатиме вигляд світу найближчих десятиліть. Поразка СРСР у холодній війні створила можливості для так званого монополярного світу, коли демократії захищають свої пріоритети по всьому світу і пропонують іншим залучення до цих пріоритетів. І навпаки - поразка США у Південному В'єтнамі, який вони обіцяли захищати - створила біполярний світ, де тиранії на кшталт СРСР розповсюджували вплив не лише на Європу, але й на Африку та Латинську Америку.

Якщо Україна зможе вистояти, ми будемо жити у світі, де міжнародне право стверджуватиме свій пріоритет, а решта кран - рівнятимуться на демократії. Якщо ж війна затягнеться на роки - Україна, Росія і Європа опиняться послабленими, і світ поділять на сфери впливу Китай і США.

Але у випадку, якщо Україна програє - її державність буде знищена, міжнародне право втратить будь-яку вагу. Ми опинимося в багатополґярному світі, про який мріє Путін. Коли США та Китай розділять сфери впливу, а Росія стане гегемоном Європи, навіть без великих завоювань. Країни східної й центарльної Європи, Балтії - не мають жодних гарантій, де пройде тоді кордон демократії. Ми побачимо дезорганізовані суспільства, виборці яких самі приведуть до влади тих, хто симпатизує Росії. Це вже видно по Угорщині й Словаччині.

Настав час обговорювати не політичні проблеми, а глобальну загрозу, яку становить Росія. Адже у випадку її перемоги - цих політиків, які зараз намагаються вберегти свої рейтинги, вже біля влади не буде. Саме українські Збройні сили дають європейським політикам зараз змогу дискутувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі