Україну таки чекають в ЄС?

Україна може стати найбільшою країною ЄС. Але - і найбіднішою

Схоже, українській євроінтеграції - бути. Робота кипить, але не афішується. І тут є кілька чинників для замовчування руху в цьому напрямі. Перший - не злити Росію і не розворушувати її пропаганду зайвий раз. Другий - чиновників Євросоюзу дуже лякають польські фермери, адже їхні останні акції на польсько-українському кордоні і прямому, і переносному сенсі надто дорого обходяться. Чекають до 2025 року, коли відбудуться вибори в Європарламент, а Польща - почне там головувати. І саме вона почне закладати основи для вступу - України, Грузії та кілької балканських країн. Окрім - Косово та Сербії, які зривають євроінтеграційні процеси. А от Албанія, Чорногорія, Македонія - вже на фініншній прямій.

Що ж до України - тут є багато плюсів і мінусів. Єврочиновники визнають - Україна стане найбільшим за територією членом Євросоюзу, однак і найбіднішим (тут треба подякувати нашій всеохопній корупції та розкраданням на державному рівні). У Європі непокояться, що наша країна стане великим і тяжким баластом на економіці співдружності. Цим побоюванням дають вагоме підґрунтя і українські чиновники - їхня корупція та небажання виконувати свої прямі обов'язки і гальмування справи. Перед Україною стоїть кілька завдань на цьому шляху - боротися з корупцією та сформувати лоббі, а це країни Балтії, Польща, Молдова.

Якщо все вдасться - матимемо принципово нове, велике утворення, із 10-ма новими членами. Зрозуміло, і правила, і внутнішні розпорядки цього нового союзу - повинні будуть змінитися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі