Макрон збирається відправити війська в Одесу?

Ніхто не готувався до повномасштабної війни, але Україні не можна дозволити програти, заявляє президент Франції

Президент Франції дав розлоге інтерв'ю французькому телебаченню, в якому пояснив свої заяви щодо України та ідеї ввести туди свої війська. Еммануель Макрон назвав Францію силою миру, і підкреслив - солдати його країни не мають наміру воювати з РФ. Однак додав - якщо Україна програє, про безпеку Франції не йтиметься. Також президент Франції розкритикував ідею обмежень допомоги Україні (нагадаємо, Німеччина напередодні вкотре відмовилася надати нам крилаті ракети "Таурус") і підкрислив: ті, хто має, чим допомогти, але не робить цього - сприяють продовженню війни. Схоже, Макрон мав на увазі саме канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Макрон вважає, що Україна має перемогти у цій війні і відновити свою територіальну цілісність в межах кордонів 1991 року. Це чіткий сигнал Путіну, що західний світ не визнає російських загарбань українських земель. Президент Франції визнав: ані його держава, ні союзники не готувалися до цієї великої війни і тепер мають зробити все можливе, щоб зупинити не лише експансію Росії в Україну, а й російський військово-промисловий комплекс та ВПК її прибічників.

Такі заяви Макрона показали: він займає чітку і послідовну позицію у питанні допомоги Україні, а теза про те, що посилення підтримки Україні лише погіршить ескалацію - ніколи не працювала і не спрацює надалі. Лише сильна Україна - матиме сильні переговорні позиції. Президент Франції заявив: він дуже намагався домовитися з Путіним, однак зараз говорити немає про що. Лише створення ситуації на фронті, в якій Путін не бачив би жоднихї перспектив - примусить російського лідера замислитись, чи варто продовжувати цю війну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі