Керівний склад Енергоатому їде у Відень. Що не так із представництвом?

Представництво України в Раді керуючих МАГАТЕ - справа серйозна. Однак українські "атомні" чиновники підійшли до неї за звичним туристичним принципом

До речі, дуже цікава ситуація навколо представництва України в Раді керуючих МАГАТЕ, засідання якої відкрилося сьогодні, 4 березня у Відні. Нагадаю, що Україну вибрали в члени РК у вересні 2023 після паузи з 2012.

До 3 березня не було розпорядження президента України про уповноваженого представника від України в Раді керуючих. Головою представництва України при міжнародних організаціях у Відні призначили Е.Джапарову пару тижнів тому тільки. Зазвичай, в РК держави представляють саме дипломати.

Але!!!

Міністр енергетики України Г. Галущенко разом з камарільєю в ЕА (Енергоатомі), призначеними ОП із вдячності А. Деркачу у 2020, з листопада 2023 намагався стати представником України в Раді керуючих МАГАТЕ та готував проєкти указів президента. Він та камарілья не розуміють, що членство в Раді передбачає постійну присутність у Відні та важку дипломатичну роботу в кулуарах, непублічну, з членами РК задля просування українських інтересів. І це робота дипломатів.

За моїми джерелами, до складу делегації на наступний тиждень входять, крім Г. Галущенка, недолугий голова Держатомрегулювання О. Коріков, і в.о. голови правління оператора всіх АЕС П. Котін. Це взагалі нонсенс, бо будуть розглядатися політичні питання.

Жодного міністра енергетики, голови регулятора та операторів АЕС від інших держав-членів у засіданні РК не передбачається

Жодного міністра енергетики, голови регулятора та операторів АЕС із інших держав-членів у засіданні РК не передбачається. Тобто, "ядерний туризм" камарільї за рахунок платників податків України у всій красі.

Скільки буде тривати ця ганьба на весь світ?!

Рідкісний випадок членства в Раді керуючих МАГАТЕ буде знову не використаний ефективно через такі ігри навколо представництва від України - чи голови постпредства, чи міністра-юриста...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі