Цей рік стане роком втрачених ілюзій. Ера благодійності завершується

Складно одночасно воювати і шукати свою, унікальну нішу у світовій економіці. Але, схоже, іншого виходу ми просто не маємо

Цей рік стане роком втрачених ілюзій. Магія безумовної емпатії та співчуття перших місяців після вторгнення закінчилася.

Нам більше не будуть допомагати просто тому, що ми сміливі і не даємо себе безкарно вбивати.

У кожної країни є свої інтереси, які їм ближчі і рідніші, ніж будь які наші проблеми. В кожній країні є опозиція, яка будь яку допомогу Україні моментально підіймає на щит проти діючої влади під гаслами: а чому ми даємо гроші наших платників податків українцям, якщо у нас самих фермери (рибалки, вчителі, медики, водії чи хто завгодно) голодні?

Блокування кордонів і намагання нажитися на нашому горі сусідів - не виключення, а правило

Блокування кордонів і намагання нажитися на нашому горі сусідів - не виключення, а правило. Так відбувається у всіх війнах. Поки хтось стікає кров'ю, хтось намагається шмат його земельки собі відтяти.

Дональд Трамп, майбутній президент США, говорить, що не варто давати нам зброю просто так, бо в нас є корисні копалини і ми маємо платити ними. І його виборцям це дуже подобається. Бо справедливість і емпатія - це добре, але копійочка до копійочки - і ось вже Трамп Make America Great Again.

Ми маємо відійти від не працюючої моделі "пожалійте нас" до моделі "допоможіть, бо ми здатні дати вам більше, ніж Росія"

Україна має знайти можливість відповісти на ці виклики. Ми маємо відійти від не працюючої моделі "пожалійте нас" до моделі "допоможіть, бо ми здатні дати вам більше, ніж Росія".

Це дуже амбітно, бо складно одночасно і воювати і шукати свою, унікальну, нішу у світовій економіці. Але, схоже, ера благодійності завершується і іншого виходу ми просто не маємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі