Операція "врятувати рубль" зазнала невдачі. Хто поклав на Путіна болт?

Утримання рубля більш шкідливо для російської економіки, ніж його поступова девальвація. Але кого це хвилює

Володимир Путін підписав указ про обов'язковий продаж валютної виручки. Все йде за планом.

Путін рятує рубль і дуже не хоче, щоб він був 100+.

Тому кожного разу, коли курс рубля підповзає під 100, вони вигадують щось новеньке. Але це новеньке працює дуже недовго. І з часом їм треба придумати якісь нові заходи по порятунку рубля.

Те саме буде з цим кроком. Тимчасово це укріпило рубль десь до 97 руб./$, але з часом природа візьме своє. І природа рубля. І природа російської держави. І добре, що вони через політичні причини тримають рубль. Бо власне утримання рубля більш шкідливо для російської економіки, ніж його поступова девальвація.

Путін виступає і каже, що російська економіка міцна як ніколи. Так, дуже-дуже схоже. Саме так і веде себе валюта країни, де з економікою все в порядку

І на цьому тлі Путін виступає і каже, що російська економіка міцна як ніколи. Так, дуже-дуже схоже. Саме так і веде себе валюта країни, де з економікою все в порядку.

А ще й диктатура якась корява, російська. Кілька місяців тому Путін і Ко зібрали провідний бізнес і наказали йому, але неофіційно, повертати валютну виручку. І якщо ти норм диктатор, якщо ти все контролюєш і тебе всі поважають, то цього має вистачити. Це якась неповага до диктатури, коли диктатор зібрав бізнес, розказав йому як діяти, а потім, з часом, коли бізнес так не діяв, вимушений вже офіційно міняти правила. Тим більше, що половина того бізнесу – це держкомпанії, які очолюють твої друзі. І зараз вони просто взяли і поклали на Путіна великий болт. Ну або занадто багато доларів застрягає десь у вигляді рупій. І тоді на Путіна кладуть не його друзі з держкомпаній, а його партнери по Глобальному півдню.

То ж головне питання з курсом рубля полягає у тому, хто саме поклав болт на Путіна. Все точно йде по плану.

І точно по плану продовжується відток капіталу з Росії. Бо виступи про зростаючі доходи простих росіян впливають тільки на тих простих росіян. А люди з грошима все бачать

І точно по плану продовжується відток капіталу з Росії. Бо виступи про зростаючі доходи простих росіян впливають тільки на тих простих росіян. А люди з грошима все бачать. І щоб прості росіяни цього не бачили, доводиться тримати рубль по 100. Ну що ж, саме зараз в Росії є провідні економісти – Азіров і Янукович. Вони хоч у маразмі, але можуть розповісти багато цікавого про те, чим закінчується тримання валюти на рівні "долар по 8" для демонстрації стабільності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі