Контрнаступ просувається. Але є деякі складнощі

Умови для просування ЗСУ що на Бахмутському, що на Запорізькому напрямках однаково складні. Тому в обох випадках просування навіть на кількасот метрів вперед за добу є суттєвим досягненням

В цьому огляді коротко узагальню деякі новини з фронтів, про які стало публічно відомо за вчора, 27 червня 2023 року.

Зазвичай Волинський та Поліський напрямки (тобто на кордоні з Білоруссю) ніякої уваги майже не привертають, оскільки там все стабільно – російський контингент на білоруській території обмежений, загрози не становить.

Але якщо, наприклад, на білоруську територію таки зайдуть у великих кількостях бойовики ПВК "Вагнер", яких начебто настільки багато, що можна набрати кілька бригад чи навіть пару дивізій, тоді зведення Генштабу по цим напрямкам матимуть тривожну тональність.

Якщо на білоруську територію таки зайдуть у великих кількостях бойовики ПВК "Вагнер", це означатиме збільшення російського контингенту буквально в рази

Бо це означатиме збільшення російського контингенту на території Білорусі буквально в рази.

Якщо ж "вагнерівців" на білоруській території буде не так багато, щоб загрожувати Україні, то й далі на Волинському та Поліському напрямку буде "без змін".

Запорізький напрямок – тут варто зафіксувати, що сьогоднішні офіційні повідомлення про просування наших військ вперед на 1,5 км на півдні стосуються саме Запорізької області, тобто руху ЗСУ на Токмак і Старомлинівку.

Щодо можливих успіхів наших військ на інших ділянках півдня, про що уже йдуть різні повідомлення, то тут краще дочекатись повних офіційних даних від нашого військового командування, за принципом "не зашкодь".

Бахмутський напрямок – наші війська тут перехопили у ворога ініціативу

Бахмутський напрямок – наші війська тут перехопили у ворога ініціативу, тому схоже, що Кремлю довелось остаточно забути про план повної окупації Донецької області.

Але з іншої сторони, окупанти для ведення оборони на цьому напрямку використовують зокрема й укріплення, які використовували ЗСУ в свій час для ведення оборони Бахмуту. І ця обставина з фортифікацією суттєво ускладнює нашим військам рух вперед.

І тут заодно варто зафіксувати, що умови для просування ЗСУ що на Бахмутському, що на Запорізькому напрямках однаково складні. Тому в обох випадках просування навіть на кількасот метрів вперед за добу є суттєвим досягненням наших воїнів.

Лиманський, Куп'янський, Авдіївський та Маріїнський напрямки – тут вже кілька діб не фіксувалось масштабних спроб ворога наступати.

Схоже, це пов'язано з тим, що попередні вдалі дії ЗСУ в обороні виснажили резерви по живій силі армії РФ, які тепер доводиться відновлювати. За допомогою додаткового рекрутингу до одразу трьох ПВК в структурі міноборони РФ, ну і до кадрових частин армії РФ також.

Поточні втрати росіян можна прокоментувати і так. Схоже, скоро Генштаб зможе звітувати не тільки про кількість знищених артпідрозділів, але й про кількість висаджених в повітря логістичних конвоїв росіян.

Між рівнем втрат армії РФ по живій силі та активності нашої авіації простежується деяка кореляція. За минулу добу 26 червня 2023 року наша авіація ударила лише по 6 районам з живою силою ворога і втрати окупантів склали 590 осіб, відносно менше порівняно з суботою-неділею 24-25 червня.

Сьогоднішня атака по Кременчуку мала яскраво виражений терористичний характер

Генштаб у вечірньому зведенні фіксував, що сьогодні російський Ту-22М3 випустив по Кременчуку лише одну ракету Х-22 (хоча може брати на борт до трьох таких ракет включно). Тому є всі підстави вважати, що ця сьогоднішня атака мала яскраво виражений терористичний характер.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі