Поява "Ахмата" і відтягування "Вагнера". На що розраховує путінська армія?

Армія РФ розраховує, що її контратаки зможуть як мінімум перевести майбутню стратегічну наступальну операцію ЗСУ в "затяжну" фазу. Через що й повели серію терористичних ударів як і по Києву, так і по іншим регіонам нашої країни

А тим часом рашисти готуються до відсічі майбутньому контрнаступу ЗСУ, і це має наступний вигляд- "вагнерів" з Бахмуту відтягують насправді не в "тилові райони", а на інші операційні напрямки, про що заявляв, наприклад Данілов. Схоже, на яких також плануються штурмові дії.

Генштаб повідомляв про дезертиство 30 "багнетів" з рашистського "угрупування Шторм", вони ж "штурмові групи", котрі ще й вкрали вантажівку. Як мінімум це може вказувати, що окупанти продовжують формування "штурмових груп", призначених для атакуючих дій.

Ну і врешті, були повідомлення про появу кадирівського "Ахмата" під Мар'їнкою з танками та артилерією, хоча раніше у "кадировців" настільки важкого озброєння помічено не було.

Ці всі новини дозволяють припускати, що орки очікують на повторення щось типу "Курської дуги" під час кампанії боїв цього літа. Тому вже готуються до "маневреної оборони" за зразком вермахту 1944 року. Яких "дідів" насправді наслідують, так і збираються воювати.

Окупанти б'ють по логістиці, бо можуть виходити із того, що накопичений запас матеріально-технічних цінностей Сил оборони України є дуже значним

При цьому, схоже, армія РФ розраховує, що її контратаки зможуть як мінімум перевести майбутню стратегічну наступальну операцію ЗСУ в "затяжну" фазу. Через що й повели серію терористичних ударів як і по Києву, так і по іншим регіонам нашої країни.

Окупанти б'ють по логістиці, бо можуть виходити із того, що накопичений запас матеріально-технічних цінностей Сил оборони України є дуже значним, і його треба розподіляти по всій території країни рівномірно.

А бити по цивільним – це в орків "законна військова ціль", за що їх чекає Гаага та шибениця.

Такий формат дій армії РФ прямо витікає із її поточних недоліків, які в одному з досліджень описав британський Королівський інститут оборонних досліджень (RUSI).
Наприклад, по мірі успішності контрбатарейної боротьби ЗСУ та помірного вичерпання власних запасів снарядів у рашистів, окупаційні війська відстрілюють за добу по всій лінії фронту від 12 до 36 тисяч снарядів за добу, при цьому рідко коли ця цифра перевищує показник в 24 тисячі. А якщо раніше превалював калібр 152-мм, то тепер – міномети калібру 120-мм.

Поява на фронті додаткових Т-62 і навіть старих Т-54 у форматі "шушпанцер" свідчить про проблеми саме з артилерійським озброєнням в окупантів. Бо їм такі старі танки потрібні саме в ролі "штурмових гармат".

Але водночас, тут варто додати, що навіть уже за офіційними повідомленнями, окупанти почали частіше застосовувати С-300 як ОТРК для роботи по передньому краю оборони наших військ, як такий собі "замінник" радянського комплексу "Луна-М", на якому теж стояла балістична "шайтан-ракета".

Якщо орки справді захочуть пограти в "активну оборону" від вермахту зразка 1944 року, то в цьому є своя перевага

Якщо орки справді захочуть пограти в "активну оборону" від вермахту зразка 1944 року, то в цьому є своя перевага. Це означає, що в питанні міцності бойових порядків ворога ота вся фортифікація на Півдні, з усіма "царь-окопами" і "царь-протитанковими ровами" буде відігравати другорядну, замість першочергової ролі.

А весь результат майбутньої стратегічної контрнаступальної операції ЗСУ прямо залежатиме від перебігу зустрічних контратак, які будуть влаштовувати обидві сторони.

Іншими словами, майбутній та очікуваний контрнаступ може бути буквально схожий на "Курську дугу" або ж на перші тижні радянсько-німецької війни в 1941 році, із танковою битвою в трикутнику "Дубно-Луцьк-Броди".

Або ж взагалі так звану "битву на 73 істінг" в лютому 1991 року під час операції "Буря в пустелі", де за добу боїв американці знищили майже 200 іракських танків радянського виробництва.

Задум рашистів може виглядати підступно, але у ньому є одне слабке місце – щільність сил та засобів, здатних перейти в атаку.

Бо схоже, черговий рейд "РДК" по території РФ спрямований не просто на те, щоб російська армія відтягнула з фронту якусь частину сил та засобів. Цей рейд спрямований таки на те, щоб "прорідити" бойові порядки окупантів загалом.

І хто зна, можливо зараз ми спостерігаємо, як на території "Бєлгородської народної республіки" відбувається один із завершальних тактів "формуючих операцій", після яких і має стартувати майбутня контрнаступальна операція ЗСУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі