Не лише шоколад. Топ-10 продуктів, які здатні підвищити настрій

Звичайна яєчня чи шматочок сиру можуть стати справжнім антидепресантом

Ми живемо в стані стресу, але кожному необхідно дбати про себе та своє здоров'я за будь-яких умов. Тож сьогодні поговоримо про продукти, які впливають на наш настрій⁣⁣. А впливають на нього так звані нейротрансмітери – серотонін, норепінефрин, дофамін, ендорфін і триптофан. Завдяки їм ми відчуваємо себе впевнено, відчуваємо прилив життєвих сил і позитивних емоцій, сприймаємо світ в більш яскравих фарбах⁣⁣.

Якщо кількість нейротрансмітерів в організмі зменшується, настрій, відповідно, знижується. Найчастіше це відбувається через стреси, нестачі сну і відпочинку, порушення харчування. Звичайно, сприяють поліпшенню настрою активний відпочинок і заняття спортом. І у кого є така можливість, потрібно її використовувати.⁣⁣

Вживання деяких продуктів харчування сприяє виробленню нейромедіаторів і допомагає поліпшити настрій

⁣Але хочу нагадати, що вживання деяких продуктів харчування сприяє виробленню нейромедіаторів і допомогає трохи поліпшити настрій. Звичайно, якщо ці продукти вам доступні.⁣⁣

Яловичина. Окремі види мʼяса (курка, яловичина, свинина) містять амінокислоту тирозин, яка збільшує рівень дофаміну і норепінефрину, що поліпшують настрій, концентрацію уваги і памʼять людини. До того ж мʼясо – це джерело вітаміну В12, що допомагає впоратися з безсонням і депресією. Залізо, що входить до складу мʼяса, підтримує насиченість клітин організму киснем і таким чином заряджає його енергією. М'ясо – натуральний енергетик, який допоможе впоратися з депресією та безсонням.

Риба. Жирна риба (тунець, форель, оселедець, сардини, скумбрія, лосось, тріска, сьомга) багата омега-3 жирними кислотами, необхідними для підтримки активної роботи мозку. Цю ж функцію виконує вітамін В6, що також міститься в рибі.

Банани відносяться до групи найвідоміших продуктів-антидепресантів

Банани. Одні з найвідоміших продуктів-антидепресантів. У них, крім серотоніну, міститься вітамін В6, який, як уже було сказано, необхідний для підняття настрою. Ці фрукти будуть корисні при хронічній втомі. Банани відносяться до групи найвідоміших продуктів-антидепресантів.

Гострий перець. Що частіше ви додаєте перець в страви, то спокійніше себе почуваєте. А все завдяки натуральному інгредієнту капсаїцину, який надає стравам гостроту, стимулює нервові закінчення в роті. У відповідь на подібний вплив мозок виділяє ендорфіни.

Горіхи. У горіхах, як і в жирній рибі, є омега-3 – жирні кислоти, які здатні забезпечувати правильну роботу клітин мозку і допомагають усувати симптоми депресії. Також горіхи містять триптофан, вітамін В6 і мінерал селен, який сприяє поліпшенню настрою. Горіхи допомагають усунути симптоми депресії.

Шоколад. Какао-боби, з яких отримують шоколад, містять речовину фенілетиламін, завдяки якому в організмі виробляються відомі гармони щастя – ендорфіни. Крім того, какао-боби багаті магнієм, що знімає стрес. Зверніть увагу, що перерахованими корисними якостями володіє лише чорний шоколад, молочний менш корисний. 20 г шоколаду в день – гарне доповнення до антистресового харчування.

Вівсянка і гречка мають в своєму складі триптофан, який сприяє утворенню одного з гормонів щастя – серотоніну

Вівсяна і гречана каші. Вівсянка і гречка мають в своєму складі триптофан, який при переробці в організмі сприяє утворенню одного з гормонів щастя – серотоніну.

Яйця. У яйцях містяться важливі жирні кислоти, вітаміни A, Е, D, триптофан, каротини і вітаміни групи в, про які ми вже говорили. Так що поліпшити настрій здатна навіть проста яєчня.

Сир. Будь-які види сирів здатні підняти настрій завдяки вмісту в них антистресовим амінокислотам – тираміну, триктаміну і фенілетиламіну. Шматочок будь-якого сиру підніме настрій і відновить сили.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі