Військовим повернули доплати. Але звідки гроші?

Нардепи знову шукають тих, хто буде за пʼять копійок заробляти для держави мільярди

Депутати повернули військовим виплати у 30 тис. грн.

І це добре, якщо зможуть реалізувати.

Але, як часто буває, доброю справою прикривають негідну.

Кошти для цих виплат нардепи хочуть залучити зі скорочення зарплат членів наглядових рад держпідприємств, зарплат в Нацбанку і не тільки. Ну тобто знову шукаємо тих, хто буде за пʼять копійок заробляти для держави мільярди. Кажуть, в казках таке буває.

По-перше, схоже, великодні свята змусили депутатів повірити в дива. Як, наприклад, взяти пʼять хлібин і нагодувати тисячі людей. Бо в країні не буде стільки членів наглядових рад, щоби профінансувати навіть незначну частину цих виплат.

Ми ж памʼятаємо, що на армію можемо витрачати тільки ті кошти, які заробляємо самі? Ах да, ще ж є друкарський верстат НБУ…

Але віра творить дива, як я чув. Хоча мені, як атеїсту київського патріархату, важко в це повірити. Але легко повірити в чергову спробу зруйнувати реформу корпоративного управління. Правда, в результаті цього грошей в державі буде менше, бо на державних компаніях красти будуть більше. І тоді дефіцит бюджету і можливості платити військовим зменшаться. Ми ж памʼятаємо, що на армію ми можемо витрачати тільки ті кошти, які заробляємо самі? Ах да, ще ж є друкарський верстат НБУ…

Але ж головне – вірити, правда?

І ще важливе – то традиції. У нас же існує традиція руйнувати реформи одразу, як отримуємо на ці реформи гроші від МВФ. От ми і продовжуємо. С – стабільність.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі