Більше "гарматного мʼяса"! Що варто знати про весняну мобілізацію в РФ

Кремль планує набрати ще 149 тис. "чмобіків"

Щодо планів Кремля призвати цієї весни 149 тис. "штиків" картина є наступною. По суті, це буде продовженням "часткової мобілізації" з усім відповідним набором примусових заходів.

Як це поповнення забезпечити амуніцією та боєкомплектом, росіяни насправді знайдуть. Уже є повідомлення, що орки знімають зі своїх загиблих уніформу та спорядження, щоб видати новим хвилям "мобрезерву". Якщо не вистачатиме БК, завжди є опція "наколядувати" в Ірану чи Північної Кореї.

Якщо брати тактичний рівень, то поява на полі бою будь-якого поповнення ворога для ЗСУ несе свої проблеми. Орки стрілятимуть, їх потрібно буде знищити. Тим більше, що росіяни все рівно продовжують знімати техніку зі зберігання, навіть якщо мова про Т-54/55, гармати МТ-12 та Д-44, а також БРДМ-2МС, які Кремль раніше своїм сателітам роздавав безкоштовно.

Але якщо "підніматись" на оперативно-тактичний рівень, то тут починаються свої нюанси.

Наприклад, 150 тис. орків – цього в теорії вистачить аж на 10 армійських корпусів, але ж у якого рівня з'єднання та підрозділи таке поповнення "вливатимуть".

Поки самі російські "теоретики" теоретизують, що на головних напрямках бойових дій пора переходити на дивізійний рівень управління, щоб краще концентрувати наявну ударну міць, штурмувати в лоб позиції ЗСУ окупанти посилають з'єднання рівня "бригада", "полк" або навіть "штурмовий загін" (по суті, наполовину усічена БТГр).

Питання не лише в тому, як швидко росіяни перекинуть своїх призовників, але і як їх розподілять – сконцентрують на одному напрямку чи "розмажуть" рівномірно по всій лінії

Питання не лише в тому, як швидко росіяни перекинуть своїх призовників, але і як їх розподілять також – сконцентрують на одному напрямку чи "розмажуть" рівномірно по всій лінії. Бо, наприклад, РФ досі не видохлась на бахмутському напрямку лише тому, що хоча б на цій точці вони змогли зосередити по-справжньому "по-радянськи" велику щільність живої сили на 1 км фронту.

Окремо цікаве питання, чи мають окупанти достатньо велику кількість сержантів та молодших офіцерів, аби як слід навчити поповнення, чи цих призовників одразу кидатимуть в бій проти ЗСУ без належної підготовки.

Поки ситуація виглядає так, що по-справжньому загрозливою вона стане навіть не тоді, коли орки наберуть ще більшу масу "гарматного м'яса". А тоді, коли окупанти спростять систему управління своїми військами на фронті одразу на декілька порядків.

Бо поки за штурм невеликого райцентру в орків відповідає людина одразу на посаді "командувач військовим округом" як з'єднання стратегічного рівня, доти вони й стирчатимуть в ситуації "по дорозі на Київ за три дні застрягли більш ніж на півроку під Бахмутом".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі