Росіяни вдосконалюють тактику. Сьогоднішній обстріл є доказом цього

Вони намагаються вчитися на своїх помилках. Але і ми постійно вчимось

По ракетному обстрілу 26 січня 2022 року варто відзначити наступне. У попередні дні графік відключень електрики в багатьох регіонах був далеким від фактичного виконання. У відкритих джерелах навіть була вказівка, що Україна вимушено почала імпорт невеликого обсягу електрики, щоби врівноважити баланс в нашій енергосистемі.

Тому цілком логічно було очікувати, що сьогоднішній ракетний удар обернеться аварійними відключеннями в масштабі всієї країни.

Але ні – якщо спиратися на відкриті джерела, влучання були в декількох регіонах одразу, але на стабільність управління енергосистемою це майже не вплинуло, росіяни блекауту в нас не дочекались.

Орки на нас вивалили сьогодні ракетний залп в екстремальній масі

Хоча орки на нас вивалили сьогодні ракетний залп в екстремальній масі: мало того, що в хід пішло майже 50 дозвукових крилатих ракет типів Х-101, Х-555 і "Калібр" (більше аніж 31 грудня та 14 січня), росіяни вперше за декілька місяців застосували гіперзвукові ракети "Кинджал" (2 одиниці).

Більш того – СБУ на днях повідомляла, що піймала коригувальника, який намагався повісити GPS-датчики на енергооб'єкти в одному з регіонів України, але тут як завжди у росіян "щось пішло не так".

Так, рашисти намагаються вчитись на своїх помилках і намагаються вдосконалити тактику своїх ударів по нашій інфраструктурі. Наприклад, у них сьогодні нетипово "щільно" пішов ракетний удар із бомбардувальників та кораблів майже одразу після завершення нальоту "Шахедів".

Окупанти навіть намагались провести щось схоже на "стратегічне маскування": супутникові знімки показували, що в акваторії тимчасово окупованого "Севастополя", на летовищах "Енгельс" та "Оленья" наче взагалі "штиль" наступив і повне падіння активності, тим не менш їх ракетоносії виявились готовими до ракетного удару.

Орки справді переслідують мету виснажити нашу ППО, але для цього вони використовують значно екстремальніші засоби, аніж ті самі Shahed-136.

Сьогодні як мінімум вчетверте за час війни росіяни застосували ракети Х-55СМ з імітатором ядерної боєголовки

Наприклад, за деякими даними, сьогодні як мінімум уже вчетверте за час війни росіяни застосували ракети Х-55СМ з імітатором ядерної боєголовки (простіше кажучи – із залізякою масою десь в 200 кг замість "спецБЧ"). Так як вибухівки на подібних ракетах нема, "відволікати" нашу ППО – це єдине завдання, яке вони можуть виконати.

Але й наші енергетики та зенітники постійно вчаться, як робити свою роботу ще краще, і демонструють стабільно високий результат (як на наші екстремальні умови). За що й заслуговують вкотре на подяку в масштабах всієї країни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі