Прихована загроза. Що не так з "корисними" сніданками

Від простих вуглеводів відбувається різкий викид інсуліну, й через це ми вже за кілька годин знову відчуваємо голод

Насипаючи вранці в тарілку пластівці, гранолу або мюслі, багато людей не знають, скільки цукру їм доведеться з'їсти на сніданок.

Здавалося б, цілком достатньо того, що на упаковці написано "healthy" (здоровий), "slim" (стрункий) або "diet" (дієтичний). Але ні! Велика частина сухих сніданків для дорослих і дітей, якими прикрашені полиці супермаркетів, перенасичена цукром. На одну порцію підсолоджених пластівців або мюслі припадає – увага! – не менше 4 чайних ложок цукру.

Такий сніданок зазвичай викликає приємне відчуття легкості і навіть підвищує настрій. Правда, ненадовго. Дуже швидко з'являється бажання перекусити, щоб дотягнути до обіду, причому кількість таких перекусів безпосередньо залежить від того, коли вдасться пообідати.

Якщо у сніданку нема харчових волокон, достатньо білку або жиру, ми невдовзі після їжі відчуваємо себе ще більш голодними, ніж до

Чому? Справа в тому, що від простих вуглеводів (і цукор до них належить) різко зростає рівень цукру в крові. Це викликає викид інсуліну. І якщо у сніданку нема харчових волокон, достатньо білку або жиру, що пригальмовують швидке всмоктування цукру, інсулін різко знижує рівень глюкози, і в результаті ми відчуваємо себе ще більш голодними, ніж до сніданку, і – їмо, їмо, до тих пір, поки не наситимось …

Я, звичайно, не закликаю снідати з калькулятором в руках. Є більш простий спосіб визначити кількість цукру у вашій тарілці. Якщо ви любите мюслі, погляньте на список інгредієнтів на упаковці. Якщо в цьому списку цукор (sugar) займає одну з перших п'яти позицій – отже, цей продукт не відноситься до числа здорових та корисних.

Чим замінити цукор? Найкраще – свіжими фруктами, сухофруктами чи медом. А сухі сніданки – цільними крупами.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі