Навіщо Путін зімітував "український напад" на Білорусь

Він марить війною систем і союзів

Пояснення, що бомбардування російською авіацією білоруського села – це способа втягнути Білорусь у війну, є докорінно невірним. Я би навіть сказала спрощеним.

По-перше, Лукашенко втягнув Білорусь у війну, коли надав країну як плацдарм для наступу на Київ і Житомир. Нагадаю, на територію ЧАЕС росіяни потрапили саме з території Білорусі. Дехто може сказати, що це ж росіяни, а Путін хоче, щоб у війні брали участь білоруські солдати. Лукашенку, як і Путіну не потрібен привід. І тут ми підходимо до "по-друге". По-друге, скільки тих білорусів, щоб переломити хід війни? Білоруська армія, на відміну від російської, не брала участь у війнах. Вона нечисленна і складається зі строковиків. А от відтягнути за рахунок білорусів увагу українців, змусити витрачали сили на тих, кого їхній божевільний диктатор відправив на смерть.

У цієї провокації ж інше пояснення. Зімітувавши "український напад на Білорусь", Путін розраховує закликати країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку до його виконання (входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Вірменія. – Gazeta.ua). Він марить війною систем і союзів. Як поведуться всі ці авторитарні діячі не складно передбачити. Почнуть морочитися.

ОДКБ R.I.P

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі