Україна розіб'є орду й стане духовним лідером євроатлантичного світу

Потрібний дух, а не просто економіка і техніка, щоб протистояти грубій силі варварів

Не варто перебільшувати емпатію, моральність, солідарність і громадянскість більшості людей в "цивілізованих" країнах, які начебто можуть стати альтернативою моральному банкрутству міжнародних інституцій. Щоб ми не впадали в нову оману й ілюзію після глибокого розчарування міжнародним правом і безпековими інститутами – глобальним режимом нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештським меморандумом), ООН, ОБСЄ, ЄС і НАТО.

Ментальний, світоглядний і духовний стан більшості людей – насправді джерело недієздатності Заходу і його інституцій. Бо вони не потребують чути і відчувати, адже це підриватиме поточний життєвий комфорт.

А західні політики лише відображають цей летаргійний і деградований душевний і розумовий стан звички до благополуччя, спокою і комфорту. І нерозуміння, що кожне покоління має бути готовим і здатним відстоювати і боротися за Свободу, а не лише споживати спадок жертовності і боротьби попередніх поколінь. Тож тепер підсвідомо шукатимуть самовиправдання і раціоналізації своїй духовно-етичній нікчемності й бездіяльності.

Кожне покоління має бути готовим і здатним відстоювати і боротися за Свободу

Тож проблема у внутрішній деградації західних суспільств і населення. Це так само, як чому впав цивілізований, економічно розвинений і військово дуже потужний античний Рим перед варварами. Те саме загрожує усій євроатлантичній цивілізації (нинішньому Риму) зараз.

Потрібний Дух, а не просто економіка і техніка, щоб протистояти грубій силі варварської орди.

Це те, що мають українці і окремі східноєвропейці й вже майже втратили на Заході. Лише світові англосакси – США, Британія, Канада і Австралія ще трохи мають залишки духу, моралі і прагнення захищати Свободу і є нашими, хоч не дуже надійними, та все ж стратегічними партнерами.

А Україна вистоїть, розіб'є орду й стане духовним лідером євроатлантичного світу, в якому займе гідне місце як один з головних його провідників.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі