Які продукти захистять від тривоги та депресії

Чудовий спосіб підвищити настрій

У сучасних реаліях стрес – часте явище в нашому житті. Він може викликати занепокоєння, зіпсувати настрій або затьмарити весь день. Але чи ви знали, що наш раціон може впливати на наш психологічний стан?

Продукти, що впливають на настрій

1. Жирна морська риба.

Морська риба багата на поліненасичені жири Омега-3, які полегшують симптоми тривоги й депресії. Намагайтеся вживати як мінімум дві страви з жирної морської риби на тиждень. Урізноманітнюйте ваше меню такою рибою: анчоуси, сардини, оселедець, лосось, форель, скумбрія.

Намагайтеся вживати як мінімум дві страви з жирної морської риби на тиждень

2. Горіхи.

Сирі горіхи здатні позбавити від почуття туги. Чудово в цьому випадку підійдуть грецькі горіхи. Крім поліненасичених жирних кислот, у них містяться вітамін В6 і магній, які заспокоюють нервову систему та впливають на артеріальний тиск, причому як у стані спокою, так і в моменти хвилювання.

3. Цільнозернові крупи.

У них міститься триптофан – амінокислота, яка сприяє виробленню серотоніну ( для підвищення настрою) і мелатоніну (для поліпшення якості сну).

4. Свіжі та заморожені ягоди.

Ягоди багаті на натуральні цукри, вітамін С й антиоксиданти, які опосередковано знижують почуття тривоги.

5. Молочні продукти.

Молочні продукти (сир твердий і кисломолочний) – це одне з джерел тирозину, амінокислоти, який є попередником дофаміну – одного з "гормонів щастя". Саме брак дофаміну викликає депресії та стрес. Правильне співвідношення білків і вуглеводів у харчуванні допоможе нормалізувати вироблення дофаміну та позбавити поганого настрою.

6. Гіркий шоколад.

Природний антидепресант, який підвищує настрій. Але будьте обережні, продукт є достатньо калорійним! Оптимальна кількість чорного шоколаду для дорослої людини – близько 25-30 грамів на день.

Оптимальна кількість чорного шоколаду для дорослої людини – близько 25-30 грамів на день

І не забувайте щодня знаходити щось позитивне у своєму житті, не зациклюйтесь на проблемах, будьте поряд із рідними і правильно харчуйтесь – це чудовий спосіб підвищити настрій і позбутися негативних думок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі