Чим корисне рослинне молоко

Кожен напій має свій смак, склад і засвоюваність

Рослинне молоко – альтернатива коров'ячому?

Вважати цей напій молоком несправедливо.

Адже молоко, за визначенням, це продукт молочних залоз ссавців. Рослинне ж молоко - це ні що інше, як напій з води, насіння або горіхів, водна емульсія, наприклад, мигдалю, вівса чи рису. І природно, що властивості залежать від рослини, з якої його виготовили. Це просто інший продукт.

А що в нього спільного з молоком?

Тільки рідка консистенція та колір, і то не завжди, а ще присутність слова "молоко" у назві.

Рослинні напої підходять людям із непереносимістю лактози чи алергією на білок коров'ячого молока

Ці рослинні напої підходять людям із непереносимістю лактози чи алергією на білок коров'ячого молока.

Їх можна вводити до раціону дітей від одного року. Але є виняток – рисове молоко не рекомендується дітям до 4-5 років через можливий вміст миш'яку в рисових висівках, які використовують для приготування продукту. Кількість миш'яку в рисовому молоці безпечна і не шкодить дорослим, але це може бути шкідливим для дітей.

Рисове молоко не рекомендується дітям до 4-5 років

Кожен із рослинних напоїв має свій смак, склад і засвоюваність. У деяких рослинних напоях буде трохи більше певних вітамінів. Наприклад, в арахісовому молоці більше вітаміну Е, ніж у соєвому.

У вівсяному є бета-глюкани, що позитивно впливають на імунітет. Крім того, в рослинне молоко промислового виробництва часто додають кальцій та вітаміни А і Д.

У соєвому молоці більше білка. Цим воно близьке до коров'ячого. На його основі виробляють також соєві вершки та йогурт. Шукайте соєве молоко без додаткового жиру і доданого цукру.

Кокосове молоко більш жирне та калорійне, ніж усі види рослинного молока.

Такі напої можуть бути присутніми у нашому харчуванні, але важливо розуміти, що вони не замінять корисних властивостей молочних продуктів.

Рослинне молоко легко зробити вдома самостійно, тільки не можна довго зберігати. Його найчастіше додають у каву, використовують для випічки, салатних заправок і приготування овочів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі