Не купуйте дитячі автокрісла – не робіть життя таксистів комфортнішим

Галузь таксі залишається в глибокій і темній дупі

20 листопада в Україні офіційно ввели штрафи за перевезення дітей без автокрісел. Відповідно до нового закону, при порушенні правил перевезення дітей водія оштрафують на 510 грн. У разі повторного порушення протягом року штраф становитиме 850 грн.

Я б зробив штраф не 510 грн, а 5000 грн. 510 грн це по суті і не штраф зовсім, а так - легке поплескування по плечу. Але всі ці штрафи нічого не варті без принципів невідворотності покарання і працюючої системи правосуддя, а з цим у нашій країні все як завжди.

Штрафи нічого не варті без принципів невідворотності покарання і працюючої системи правосуддя, а з цим у нашій країні все як завжди

Відповідно, таксисти відреагували так, як їм підказує їхній професійний досвід: тепер вони погоджуються везти людей з дитиною тільки за умови, що якщо автомобіль зупинить поліція - штраф платить пасажир. Я вважаю таку реакцію абсолютно природною. Це природно для тих, хто звик бути мудаком в усьому: в стилі їзди, у ставленні до пасажирів, у крадіжці в компанії, в обмані власних співробітників, і у всіх тих речах, які відрізняють наших таксистів і компанії, на які вони працюють - від цивілізації.

Вони відразу ж почали нити щодо того, що крісло займає багато місця в багажнику. Ніби до цього, там не валялися брудні запаски, домкрати і мішки з усяким лайном. Ціна бустера - 400 грн. Ну ок - 550. Дитяче крісло коштує дорожче, близько 2000 грн. Теж мені інвестиція.

Навіть Uber так і не зміг до кінця сформувати індустрію, в кінці сам скотився на це дно

Галузь таксі в Україні продовжує залишатися в глибокій і темній дупі. Так, вже менше ніж пару років тому. Наприклад, у Києві з'явилося кілька пристойних служб з чистими автомобілями і терміналами. Але в цілому - там поки все-одно глибоко і темно. Так само в аеропортах вас зустрічають кугути, які намагаються відвезти в місто за 1500 грн. Так само ліцензія на подачу в аеропортах видається якимось мутним конторам і більше нікому. Так само вам пропонують іржаві убиті колимаги 20-річного віку. Так само водії не пристібаються, не миються, ставлять заглушки на ремені безпеки, відправляють шукати решту і всю дорогу змушують вас слухати задушевні ритми "Русского радио". У цій галузі все змінюється вкрай повільно і з великим опором. Навіть Uber так і не зміг до кінця сформувати індустрію, в кінці сам скотився на це дно.

Але я вірю в те, що ось цей закон про дитячі крісла - перший крок на шляху до цивілізації. Не купуйте крісла - не робіть їхнє життя комфортнішим. Просто не користуйтеся їхніми послугами взагалі - ні самі, ні з дітьми. Є дитяче крісло - їдемо, немає - йди гуляй. Вози таких самих як і ти, упертих баранів, які вважають, що їм все і завжди повинні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі