Янукович сам себе викрив. Думав, що судимість – це на все життя

Треба хоча б гуглити людину, яку збираєтесь призначати на посаду

Про колишню судимість нардепа Іванісова від "Слуги народу" за зґвалтування неповнолітньої та зґвалтування у неприродній спосіб написали вже всі ЗМІ, це вже не секрет.

І знову почались маніпуляції на тему судимий/не судимий (як було з Януковичем).

Тому для не юристів поясню в чому суть питання.

Судимість за законом може зніматись судом або гаситись через певний час після відбуття покарання. І після цього особа вважається не судимою. Тобто має право, наприклад, балотуватись у депутати та писати в анкеті "не судимий".

Але особа на все життя залишається такою, що раніше притягалась до кримінальної відповідальності.

Судимість за законом може зніматись судом або гаситись через певний час після відбуття покарання

Янукович про це не знав. Він думав, що судимість - це на все життя, і тому сам себе викрив, коли в анкеті це зазначив. А мав повне право не зазначати, бо був на той час вже не судимим.

Тож, якщо ви хочете зрозуміти чи була особа колись судимою, то краще ставити питання так: чи притягалась раніше особа до кримінальної відповідальності? Тоді не буде формальних підстав приховатись за погашеною судимістю і сказати "ні". Бо на питання про судимість ви можете отримати відповідь "не судимий" від людини, яка не один рік провела колись у місцях позбавлення волі.

На одній з зустрічей президент дав дуже слушну пораду місцевим чиновникам, коли сказав, що треба хоча б гуглити людину, яку збираєтесь призначати на посаду. Все вірно, сьогодні гугл знає все. Чому це не зробили в "Слузі народу" перед тим, як реєструвати від себе кандидатів у депутати - ось у чому питання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі