Стоїмо в багатокілометрових заторах і слухаємо, що Київ – це Smart City

Південний міст. Символ київської корупції, цинічного жлобства та некомпетентності

Навколо цього Південного моста утворилася ціла екосистема, яка вже багато років працює злагоджено і без збоїв. Оцініть момент. Одна контора миє пісок. По суті, вимиваючи його тоннами з води - дно глибоко, ніхто не побачить. Про те, як це позначається на екології Дніпра - я мовчу. Але це позначається не тільки на екології Дніпра, це позначається на стійкості Південного мосту, який там стоїть.

У результаті варварського намиву піску, утворюються величезні підводні ями. Мені розповіли, що ці ями мають здатність блукати по дну. Не знаю - правда чи ні, не фахівець. Але очевидно, що міст, який стоїть поруч, у результаті намиву постійно просідає. Що в свою чергу позначається на його покритті, особливо в стиках. Там є деформаційні шви, які підривають покриття.

Інша контора пачками отримує підряди на ремонт цього покриття - і це логічно, адже міст просідає. Але сенсу ремонтувати цей міст надовго - немає, тому можна украсти 80% на ремонті, роблячи це не в 50 рук, а у 5. У результаті всі щасливі - одна контора миє пісок, інша ремонтує міст. З місяця в місяць, з року в рік. Кругообіг злодіїв у природі.

Всі щасливі крім нас, хто щодня стоїть в нескінченних заторах. Щоранку і щовечора. День у день. Ось так стоїмо ми, як лохи, в багатокілометрових заторах і слухаємо радіо про те, що Київ - це Smart City. Як сучасні технології допомагають зробити Київ кращим.

Стоїмо і усвідомлюємо, що власне така ж картина практично скрізь. Ні доріг, ні тротуарів, ні розмітки, ні велодоріжок, ні благоустрою в принципі. Величезний, брудний, хаотично забудований і повний сміття мегаполіс, пущений на самоплив, без господарів, який на шматки роздирають злодії, які думають тільки про власну наживу. Укравши все, що можна було, вони крадуть останнє - наш час.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі