Вкладати в акції надійніше, ніж обирати між двома "ошенками" і "Веселуном Зе"

Ринки капіталу продовжують радувати інвесторів

Поки ми, потопаючи у бруді талого снігу, плутаючись у брехні головних героїв президентської кампанії і рятуючи золотоволосу Уляну від інсинуацій цинічних невільних радикалів, готуємося вибрати собі майбутнє, ринки капіталу продовжують радувати інвесторів.

Звичайно, це не більше ніж збіг, але ринки зростають якраз з того моменту, коли десятки претендентів вступили в жорстоку і безкомпромісну боротьбу за наскрізь прогнилий, роз'їдений корупцією і підточений невір'ям людей український президентський трон, - пише Іван Компан для NV.ua.

Який зв'язок між цими подіями? Та, жодного! Хоча, філософськи, схожість є. Адже вибори президента та інвестиції в цінні папери - це надія на краще життя у майбутньому. Зрештою, покупка цінних паперів - теж вибір. І вибирати доводиться не з десятків, а з тисяч кандидатів. Та ще й яких! Багатих, розумних, чесних, відкритих, готових чесно відзвітувати про попередні досягнення і дати об'єктивний прогноз на майбутнє.

Вибори президента та інвестиції в цінні папери - це надія на краще життя у майбутньому

І потрібно визнати, що кандидати з дуже відомими іменами, Apple, Facebook, Boeing і тисячі інших, останні 7 тижнів провели ударно. Вони не крали синіх шапок, не виставляли себе клоунами, не брехали про те, що знизять ціни на iPhone вчетверо або здадуться на милість китайським конкурентам заради дешевого рису. Вони прямо, чесно і простою мовою розповіли про те, що в минулому кварталі все склалося просто чудово, засумнівалися в майбутньому, але й цього вистачило, щоб їх акції за якихось 7 тижнів злетіли в ціні на 15%.

Що й казати, відмінний заробіток. Не гірше українських ОВДП, за допомогою яких при певній вправності теж можна гарно заробити. Більш того, в американському ринку є свої переваги. По-перше, з моральної сторони легше – не потрібно обдирати злиденну державу, що заплуталася у власних боргах і продовжує агонію будівництвом піраміди. Погодьтеся, що позичати під 20% можна тільки перебуваючи в скрутному становищі і не замислюючись про завтрашній день. Ну а, по-друге, ризики поменше. Коли піраміда завалиться, вас не придавить.

До речі, про вибір. Інвестуючи в ринки капіталу, ви реалізуєте свою мрію про майбутнє самостійно, не довіряючи кандидатам з сумнівною репутацією, як у нас зараз, відмінність між якими, найчастіше складається тільки в різниці статевих ознак.

Реалізувати своє право вибору щасливого майбутнього, зв'язавши його з Google і Аmazon, вигідніше і надійніше, ніж вибирати між двома "ошенками" і "Веселуном Зе"

І не нарікайте на долю, прикриваючись жалюгідними відмовками, що мовляв, "де американські акції, а де я". Минулого тижня набрав чинності закон "Про валюту", завдяки якому реалізувати своє право вибору щасливого майбутнього, зв'язавши його з Google і Аmazon або хоча б тим же виробником марихуани, Tilray, стало набагато простіше. Так, що там простіше, головне - це вигідніше і надійніше, ніж вибирати між двома "ошенками" і "Веселуном Зе".

Нещодавно, одні дослідники спробували вивести формулу багатства, визначивши 6 якостей, які допоможуть вам розбагатіти, незважаючи на вік і рівень доходів. Вчені стверджують, що багатим може стати хто завгодно, якщо володіє певними рисами:

1. Ощадливістю, бажанням зберігати, менше витрачати і триматися в рамках бюджету;

2. Упевненістю при прийнятті фінансових та інвестиційних рішень;

3. Відповідальністю за фінансовий результат і розумінням того, що удача грає дуже незначну роль в його досягненні;

4. Плануванням або умінням визначати фінансові цілі;

5. Послідовністю в досягненні цілей, до самого завершення процесу;

6. Соціальною стійкістю, або умінням не робити непотрібні витрати, роблячи модні придбання.

В принципі, нічого складного. Шкода тільки, що наша держава не обдарована жодною з цих якостей. Хоча, кажуть же, що з часом певні переваги можна розвинути в кого завгодно. Чим чорт не жартує. Може і в одного з наших кандидатів щось таке корисне для людей вийде. Ну, а поки це питання буде з'ясовуватися, спробуйте прорватися поодинці. Упевнений, знайдуться тисячі людей, у яких вийде.

Передруковується з дозволу автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі