Президент не відповідає за ремонт довбаного моста. Але є але

Не змінивши систему, ви нічого не зміните в принципі

Їду вранці в центр міста через Південний міст. Традиційно - гігантський затор. Відкриваю Google, пишу "південний міст", бачу перше повідомлення: "У Києві через ремонт покриття, сьогодні обмежать рух транспорту по Південному мосту. Про це повідомляє прес-служба "Київавтодору".

Цей міст ремонтують уже 10 років. Мінімум двічі на рік генеральний ремонт покриття та 5-6 разів невеликий ямковий. З року в рік. Причини затору на цьому мосту бувають різні. Але одна з головних полягає в тому, що водії пригальмовують на стиках, які випирають з-під покриття - тим самим гальмуючи весь потік. Стики ремонтують, пояснюючи цей ремонт тим, що міст рухається і підриває асфальт у цих місцях.

Цей міст ремонтують уже 10 років. Мінімум двічі на рік генеральний ремонт покриття та 5-6 разів невеликий ямковий

І я розумію, що мимоволі вкотре став учасником схеми з величезного і серійного розпилу грошей. Тому що підрядник замість того, щоб зробити це один раз і хоча б на 5 років, використовуючи сучасні технології, вважає за краще просто засипати асфальт лопатами і рівняти катком. І так 8 разів на рік. Такий підхід призводить до одних і тих же результатів, що в підсумку завжди закінчується однаково: величезним затором і колосальною втратою часу кожного, хто в цьому заторі стоїть. Кожен будній день.

Ми зараз вибираємо нового президента. Кандидати барвисто розповідають про перші кроки, які вони зроблять, якщо їх оберуть. Прекрасно розумію, що президент не відповідає і не повинен відповідати за ремонт цього довбаного моста - для цього існує така організація, як "Київавтодор". Зрештою, забезпечення життєдіяльності транспортних потоків, як основних артерій організму міста, лежить в зоні відповідальності міської адміністрації, мера.

Настав час міняти всю систему, від Адміністрації президента до ЖЕКу

Але я, чесно кажучи, втомився шукати і не знаходити відповідальних за це свавілля. Думаю, подібна втома існує у багатьох. Ми всі дико втомилися від безкарної корупції, яка цинічно виглядає на тлі кандидатів у президенти, які піаряться та обіцяють радикальні зміни на краще. Які, врешті-решт, виявляються ланками одного й того ж ланцюга.

Якщо ви, шановні кандидати, не розумієте банальних істин, які говорять про те, що ми всі просто хочемо жити краще, а не вислуховувати постійно причини чому це не виходить, то у нас з вами проблеми. Ви повинні зрозуміти, що настав час міняти всю систему, від Адміністрації президента до ЖЕКу - жорстко і безкомпромісно. А не будувати нову декорацію, на тлі якої продовжувати годувати народ казками про безхмарне майбутнє. Так, вас виберемо не ми, активні і думаючі люди. Бо нас у суспільстві меншість. Вас вибере народ, який ласий на ваші популістські гасла. Але історія все-таки повинна вас чомусь вчити. Не змінивши систему, ви нічого не зміните в принципі. Зрештою у вас не вийде навіть міст полагодити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі