Ера професійних політиків добігає кінця

На зміну цим мракобісам приходять звичайні люди

Намагаюся не писати про політику, а концентруватися на бізнесі, інноваціях і креативних сферах нашого життя. Мені не все одно, хто буде президентом нашої країни. Але вважаю, що його роль, як і роль інших сучасних політиків, сильно перебільшена.

Звісно, люди завжди прагнуть обрати лідера – того, хто знайде єдино-правильний шлях і поведе за собою маси. Особливо це характерно для інфантильних суспільств, де народ віддає перевагу більше звертати увагу на помилки уряду, ніж на відсутність працюючої лампочки у власному під'їзді. Так простіше. Тим більше наші численні представники влади вже не раз доводили власну некомпетентність і байдужість щодо цілої низки проблем, які є дикими для цивілізованої країни.

Але мене, чесно кажучи, вражає ситуація, що складається навколо українського інституту лідерів. Із року в рік у політику йдуть одні й ті самі люди, котрі багаторазово дискредитували себе за всіма позиціями. За наявності великої кількості розумних і тямущих людей у бізнесі і громадських сферах. Зверніть увагу, наскільки низьким став поріг входу.

Рейтинг Зеленського, що спалахнув з нізвідки - це не тупість народу, а деградація нашого політичного істеблішменту

Рейтинг Зеленського, що спалахнув з нізвідки - це не тупість народу, а деградація нашого політичного істеблішменту. Всього апарату. Ось він – результат. Народ готовий голосувати за телезірку, але тільки не за політичну еліту.

І тут суть не в креативності і амбіціях цього кандидата і його команди, а у вироку наявній цинічній системі, в якій величезна кількість людей настільки втомилася від брехні і бездіяльності, що готова голосувати за кого завгодно. Сам Зеленський, думаю, взагалі не чекав, що все складеться таким чином. Він просто підхопив хвилю.

Ера професійних політиків добігає кінця. Першими це відчувають ті країни, в яких політики дискредитували самі принципи управління державою, використовуючи владу як інструмент для особистого збагачення. На зміну цим мракобісам приходять звичайні люди. Тому я був би дуже радий, якби хто-небудь з представників бізнесу нової ери – той, хто побудував свій проект власними руками і головою, без використання адмінресурсу і олігархів, що стоять за спиною – висунув власну кандидатуру. Думаю, що його багато хто підтримав би. Не хочу називати імен, вони і так у всіх на слуху.

Скоро сучасні технології зметуть усе це олігархічно-бюрократичне сміття

І ще я вірю в технології. Зовсім скоро сучасні технології зметуть усе це олігархічно-бюрократичне сміття. Це безглузде нагромадження нікому не потрібних понять, фундаментом яких є наші надії. І нам з вами стане не так важливо, хто саме є президентом – бо запрацює вся система. А у звільненому просторі раптово стане зовсім непогано, а можливо, і добре. Але однозначно простіше, комфортніше і тепліше. Тому що чесно кажучи, від існуючих кандидатів, причому всіх без винятку, мені особисто віє тільки одним – холодом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі