Прем'єр-міністр не повинен займатися котельнями

Якщо вже підвищили ціну на газ, будьте ласкаві – підвищуйте якість послуг

Безвідповідальність місцевих еліт призвела до того, що сьогодні у низці населених пунктів немає опалення, гідних сервісів. До опалювального сезону вони не були готові. Замість цього, мери, зв'язані з теплокомпаніями, гралися з оплатою.

Дивує і позиція Нафтогазу, який приміряє роль біржової компанії з Уолл-стріт і надає собі мільйонні бонуси. Але забуває — вони звичайний монополіст на ринку. Головне завдання якого перерозподіляти народні ресурси.

Нафтогаз забуває — вони звичайний монополіст на ринку

Нафтогазу замість того, щоб сьогодні писати прес-релізи, що хтось не встиг за 90 днів перерахувати гроші, треба було про це трубити за кілька тижнів до початку холодів. Зима приходить неочікувано і треба було грати на випередження. Простими словами — бути відповідальними, а не шукати крайніх.

Підвищення цін на газ повинно супроводжуватися не проблемами, а підвищенням якості надання послуг. Чомусь політики і місцеві посадовці про це забувають.

Втручання уряду у вирішення містечкових питань показує — рівень професіоналізму деяких міських голів явно бажав би бути кращим. Зрозуміло, у цій ситуації Кабмін не може залишити українців один на один з їхніми проблемними мерами. Тепер Гройсман персонально стежитиме, щоб такі речі не повторювалися. Гасить чужі пожежі власними силами. Хоча прем'єр-міністр не повинен займатися котельнями.

У Верховній Раді зареєстрували закон про зменшення ціни на газ. Але там немає конкретних цифр, як це зробити

Частина опозиційних політиків намагаються використати тему зриву опалювального сезону на власну користь. Починають спекулювати. У Верховній Раді вже зареєстрували закон про зменшення ціни на газ. Але там немає конкретних цифр, як це зробити. Виходить популізм чистої води.

Але на вибори і імідж влади у загальнонаціональному масштабі такі локальні проблеми не вплинуть. Україна загалом готова до опалювального сезону. Мешканці міст, які зі світлом і теплом, не виходитимуть, тому що у Смілі немає тепла в батареях. І їх не можна назвати через це поганими. Чому бігати на мітинг, через те, що мер іншого міста не зволив підготуватися до холодів? Великих протестів не буде.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі