"Диверсія" проти Порошенка

Зустріч з блогерами нашкодила президенту

Зустріч Петра Порошенка з блогерами відбулася не з ініціативи президента. Наполегливим ініціатором і організатором виступив його радник Юрій Бірюков. Він і підбирав 16 дописувачів. Ідея була досить непогана. Якщо не сам президент, то як мінімум частина його оточення, зокрема сам Бірюков, добре розуміють: в інформаційному полі Поршенко зараз представлений досить негативно. За теперішньої ситуації його шанси на другий термін фактично нульові. П'ять відсотків — найвища планка. Порошенко не до кінця це усвідомлює. Чітко орієнтується на переобрання.

підібрали відвертих підлабузників, які не те що не можуть критикувати, вони агітують за владу, та ще й за стандартами Росії

Ініціатива зустрічі полягала в тому, аби допомогти Петру Олексійовичу зрозуміти, що у нього є серйозні проблеми в інформаційному полі. І запропонувати вирішення. А також налагодити постійну комунікацію з провладними, не критичними, але формально незалежними дописувачами. Щоб президент сам регулярно закидав їм певні меседжі, обминаючи бюрократичні перешкоди. А вони будуть нести їх в народні маси.

Ідея, можливо, не така вже і дурна. Чого не скажеш про виконання. В інформаційному полі ця зустріч ще більше нашкодила Петру Олексійовичу. Був дуже поганий підбір блогерів. Одна справа — його діалог із налаштованими "державницьки", з тими, які готові конструктивно критикувати владу. Такий підхід міг дійсно бути ефективною комунікативною стратегією.

Але підібрали відвертих підлабузників, які не те що не можуть критикувати, а відкрито агітують за владу, та ще й за стандартами Росії. В нашому соціумі таке "прославлєніє батюшкі царя", відверте цілування йому дупи, відмова помічати будь-які проблеми, вигадування того, чого нема, сприймається вкрай негативно й іронічно.

За теперішньої ситуації шанси президента на другий термін фактично нульові

З 16 учасників 13 ведуть свої блоги виключно російською мовою. Як казав Кисельов: "Совпадение? Не думаю". Цей стиль "прославлєніє царя-батюшки" притаманний Росії. І логічно, що саме в російськомовному середовищі більше таких людей.

Якби йому хотіли влаштувати диверсію, кращого не варто було б і вигадувати

Невдалий підбір був і через те, що у частини з них - заплямована репутація. Звісно Порошенко про це знати не міг, він не перевіряв, кого до нього привели. А серед них виявилися діячі Антимайдану, російські націоналісти - наприклад, Олександр Нойнец. Це просто нонсенс. Якби йому хотіли влаштувати диверсію, кращого не варто було б і вигадувати.

Негатив цієї зустрічі наростав, як сніговий ком. Блогери здали свої репортажі. Коли одночасно виходить 16 репортажів в стилі "царь-батюшка, дозволь тобі попку поцілувати" це сумарно дає набагато більший ефект, ніж якщо б це відбувалося через певний проміжок часу. Ігор Бігдан, наприклад, в своєму репортажі прямим текстом написав, що сподівався на те, що Банкова на цій зустрічі запропонує їм гроші, а цього не сталося.

Далі блогери ще й почали сваритися між собою. Між цими друзями президента пішов пекельний холівар. З'ясовували, хто краще його зрозумів. Вже "банять" одне одного.

Той, хто хотів Петрові Олексійовичу зробити добро, дуже сильно йому нашкодив.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі