Чому не ІДІЛ - найбільша загроза світу

Якби не Росія, не було б ні "Ісламської держави", ні міграційного кризи в Європі, ні війни в Україні

Директор ФБР Джеймс Комі назвав Росію "найбільшою загрозою з усіх на Землі, виходячи з її намірів і можливостей". Це - воістину історична заява, яку можна порівняти зі знаменитою Фултонською промовою Вінстона Черчілля. Промовою, з якої почалася "холодна війна" Заходу з комуністичним звіром. Вислів Комі означає, що цивілізований світ починає прозрівати.

Було б великою помилкою всерйоз вважати найголовнішою небезпекою "Ісламську державу". Такого роду послання з Середньовіччя з'являються в історії людства постійно - але їх поразка закладена в їх консерватизмі та технологічній відсталості. "Ісламська держава"може принести чимало лиха насамперед самим мусульманам - але її загибель неминуча, пише Віталій Портников для espreso.tv

Смішно вважати найбільшою небезпекою режим Північної Кореї. Так, цією країною керують небезпечні безумці - але тільки тому, що Пхеньян всі ці роки підтримували з Пекіна. Якби не прагнення Китаю лоскотати нерви США і Японії з допомогою КНДР, ніякої північнокорейської загрози просто не було б.

Росія може стати причиною загибелі нашого світу, якщо вчасно не допомогти їй зі зміною режиму та переформатуванням

А ось Росія - це справді страшно. Імперські амбіції, презирство до вартостей цивілізованого світу, низька ціна людського життя, відносно сучасні технології, величезний ядерний потенціал, некомпетентність і консерватизм влади, неуцтво та відсталість більшості росіян.

Така країна справді може стати причиною загибелі нашого світу - якщо вчасно не допомогти їй зі зміною режиму та переформатуванням. І це те, чим ми повинні займатися всі. Гріш ціна будь-яким реформам - від американських до українських - якщо в ході їх здійснення ми всі загинемо в результаті дій Кремля.

Вже після 11 вересня доводилося писати, що не буває глобального тероризму одинаків і навіть екстремістських організацій. Для успіху терору потрібні державні структури. Для успіху нестабільності - теж. Якщо б російські державні структури не генерували б нестабільність, не було б ні "Ісламської держави", ні міграційного кризи в Європі, ні війни в Україні - нічого, що зараз прийнято вважати викликами.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі