Сирія як вирок міжнародній спільноті

Генеральний секретар ООН заявив, що він "дуже стурбований" трагедією, що розгортається в східних кварталах Алеппо

Що ж викликало таку стурбованість? Глава ООН поділився власним спостереженням, що російські бомбардування призвели до загибелі десятків цивільних осіб і супроводжувалися масовими стратами з боку проурядових сил, підконтрольних Башару Асаду. Вулиці східних районів Алеппо усіяні десятками трупів.

"Ми бачили приголомшливі зйомки палаючих людей на вулицях міста, імовірно, після бомбардування з повітря. В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини отримали повідомлення про те, що в чотирьох районах міста було зібрано цивільних осіб, у тому числі жінок і дітей, і страчено", - сказав Пан Гі Мун.

Російські бомбардування призвели до загибелі десятків цивільних осіб і супроводжувалися масовими стратами

Що ж може допомогти нещасним людям? На думку пана генсекретаря, негайним завданням є "припинення кровопролиття". Він закликав сирійську владу та її союзників, Росію та Іран виконувати свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права: дозволити тим, що залишилися, цивільним особам покинути зону бойових дій і забезпечити гуманітарним організаціям доступ до тих, хто потребує допомоги. "Необхідно дотримуватися законів ведення війни і загальновизнаних прав людини", - заявив генсек ООН.

Насправді доки в Сирію не влізла Росія, там діяла військова коаліція з 21 країни! З тих пір, як Росія втрутилася – військова коаліція в великою "стурбованістю" спостерігала, як проти сирійців, що довірилася їй і виступили на її боці, розв'язано геноцид.

Пан Гі Мун помиляється в своїх методах порятунку людей від масових вбивств. Законів ведення війни дотримуватися необов'язково, якщо ти диктатор, покидьок та дієш разом із диктаторами-покидьками. Цей жах потрібно зупиняти.

Те, що відбувається в Сирії – це вирок міжнародній спільноті. І я вже не впевнена, хто в такій ситуації більший покидьок: той, хто ллє кров з захопленістю маніяка, чи той, хто збирається з ним про це поговорити за черговим переговорним столом "з мирного врегулювання"?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі