понеділок, 08 квітня 2024 03:12

У ЦАХАЛі прокоментували виведення військ з півдня Гази

У ЦАХАЛі прокоментували виведення військ з півдня Гази
Ізраїль вивів війська з південної частини Сектору Гази. Фото: Getty Images

Війна проти ХАМАСУ в Секторі Гази триватиме попри виведення значної частини сухопутних військ з палестинського анклаву.

Ізраїль не збирається зупинятися. Про це повідомив начальник штабу ЦАХАЛ Герці Халеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі почалися протести проти уряду Нетаньягу

"Війна в Газі триває, і ми далекі від того, щоб зупинитися. Високопосадовці ХАМАС все ще переховуються. Рано чи пізно ми дістанемося до них. Ми робимо успіхи, продовжуємо вбивати все більше терористів і командирів, знищуємо все більше терористичної інфраструктури, зокрема минулої ночі", - заявив Халеві.

За його словами, Ізраїль хоче позбутися присутності ХАМАС у всіх частинах анклаву і має плани для досягнення цієї мети.

Військовий також запевнив, що ЦАХАЛ знає, як повернутися до бойових дій у разі перемир'я в рамках угоди про звільнення заручників, і що повернення заручників є більш нагальним питанням, ніж інші цілі.

"Ми ведемо цю війну по-іншому, вона відрізняється від попередніх", - зазначив Халеві.

Нагадаємо, що Ізраїль завершив активну стадію війни і виводить свої війська з південної частини Сектору Гази. Військові більше не будуть дислокуватися на півдні Гази, пише видання Haaretz.

Ізраїль 1 квітня завдав удару по резиденції високопоставлених іранських військових у Сирії. Було зруйновано прибудову іранського консульства.

Загинуло щонайменше троє іранських генералів. Серед них - вищий командир підрозділу Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) "Кудс" Мохаммад Реза Захеді. Офіційно Єрусалим операцію не коментував.

ЦРУ попередило, що впродовж 48 год. Іран може почати військову операцію проти Ізраїлю.

Прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна зможе себе захистити і діятиме згідно з простим принципом: той, хто нападає на Ізраїль або планує напасти, постраждає сам.

Зараз ви читаєте новину «У ЦАХАЛі прокоментували виведення військ з півдня Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі