субота, 07 жовтня 2023 12:28

Словаччина припиняє допомогу Україні - заява уряду

Словаччина припиняє допомогу Україні - заява уряду
На парламентських виборах у Словаччині перемогла проросійська партія колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Фото: dw.com

Уряд Словаччини прийняв рішення більше не надавати Україні допомоги.

Так у Братиславі вирішили після перемоги на виборах проросійської партії колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо, повідомляє Politico.

За інформацією видання, Словаччина не надсилатиме більше військової допомоги Україні, оскільки політичні партії проти такої підтримки. Зараз вони ведуть переговори стосовно формування нового уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО розказали про "шалений" вплив російської агентури в Словаччині

"Уряд у Словаччині, що йде у відставку, не надсилатиме більше військової допомоги Україні", - цитує видання речника уряду.

Перед цим Міністерство оборони країни розглядало можливість надання нового пакету допомоги. Але перемога партії колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо змінила ситуацію.

Представники цієї політичної сили обіцяли припинити постачання зброї в Україну. Обіцяли також заблокувати потенційне членство Києва в НАТО та виступити проти запровадження санкцій проти Росії.

Колишній прем'єр Словаччини Фіцо, партія якого "Курс - нова демократія" перемогла на парламентських виборах, знову виступив за роботу над мирним врегулюванням в Україні. Він заявив, що наполягатиме на "якнайшвидших мирних переговорах".

Партія проросійського експрем'єра Роберта Фіцо Smer-SD перемогла на позачергових парламентських виборах у Словаччині. Вони випередили ліберальну проєвропейську партію "Прогресивна Словаччина" і лівоцентристську партію "Голос". Але жодна партія не зможе розраховувати на абсолютну більшість. Вони шукатимуть партнерів по коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина припиняє допомогу Україні - заява уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі