четвер, 04 січня 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія запускала по Україні північнокорейські балістичні ракети

Росія запускала по Україні північнокорейські балістичні ракети
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин у Росії, вересень 2023 року. Фото: Getty Images

Російська Федерація використовувала для ударів по Україні балістичні ракети, які придбала у Північної Кореї.

Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пишуть "Суспільне".

"За нашою інформацією, КНДР нещодавно надала Росії пускові установки для балістичних ракет і кілька балістичних ракет. 30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з цих північнокорейських балістичних ракет по території України. Ця ракета, як видається, приземлилася у відкритому полі у Запорізькій області", - сказав Кірбі.

За його словами, дальність балістичних ракет, які РФ придбала у Північної Кореї, становить 900 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили 35 атак росіян. Авіація вдарила по пунктах управління окупантів

2 січня РФ запустила по Україні низку північнокорейських ракет.

Сьогодні видання The Washington Post, посилаючись на американських чиновників, повідомило, що РФ почала запускати по Україні балістичні ракети, які були надані Північною Кореєю. За словами одного з чиновників, йдеться про "кілька десятків" ракет.

У вересні диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин їздив до РФ і зустрічався з президентом країни-агресорки Володимром Путіним.

РФ отримувала від Північної Кореї снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до "Градів", сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Росія запускала по Україні північнокорейські балістичні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі