середа, 22 травня 2024 12:32

Путін хоче захопити острови в Балтійському морі - головнокомандувач ЗС Швеції

Путін хоче захопити острови в Балтійському морі - головнокомандувач ЗС Швеції
Головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден заявив, що Росія хоче контролювати Балтійське море. Фото: pravda.com.ua

Російський диктатор Володимир Путін планує захопити шведський острів Готланд.

Таким чином РФ зможе контролювати Балтійське море. Про це в інтерв'ю RND заявив головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден.

"Я впевнений, що Путін поклав навіть обидва ока на Готланд. Мета Путіна - отримати контроль над Балтійським морем. Ймовірно, він також поклав око на Аландські острови. Росіяни уважно стежать за тим, що відбувається на входах і виходах до Балтійського моря", - сказав Бюден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Параноя Путіна змушує РФ витрачати на озброєння рекордні суми

За його словами, якщо Росії вдасться перекрити Балтійське море, це матиме величезний вплив на життя Швеції та інших країн у регіоні.

Через наростання російської агресії по всьому світу Швеція була вимушена озброїти Готланд. Острів нині охороняється за допомогою постійно дислокованих на ньому підрозділів і перекидання додаткових сил.

"Були часи, коли ми скоротили нашу військову присутність на Готланді до того, що у нас там був лише добровольчий підрозділ Національної гвардії. Ці мирні часи минули. Війна в Україні змінила політичну ситуацію в Європі, і нам довелося масово озброїти Готланд", - сказав Бюден.

7 березня Швеція офіційно приєдналася до НАТО. У Вашингтоні Ульф Крістерссон вручив державному секретарю Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкену підписані документи щодо вступу до Північноатлантичного Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче захопити острови в Балтійському морі - головнокомандувач ЗС Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі