середа, 22 травня 2024 11:30

Ізраїль терміново відкликав послів у Норвегії та Ірландії

Ізраїль терміново відкликав послів у Норвегії та Ірландії
В МЗС Ізраїлю зробили заяву після визнання деякими країнами державності Палестини. Фото: detector.media

Після рішення Ірландії та Норвегії визнати Палестинську державу Ізраїль відкликав своїх послів із цих країн для "термінових консультацій".

В МЗС Ізраїлю заявили про "різке послання" Ірландії та Норвегії. На цьому наголосив ізраїльський міністр закордонних справ Ісраель Кац.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжить операцію в Газі до повного знищення ХАМАС

"Я доручив негайно відкликати послів Ізраїлю в Ірландії та Норвегії для консультацій у світлі рішень цих країн визнати Палестинську державу. Я посилаю Ірландії та Норвегії чіткий і недвозначний сигнал: Ізраїль не буде мовчати перед обличчям тих, хто підриває його суверенітет і загрожує його безпеці", – йдеться у заяві Каца.

За його словами, якщо Іспанія здійснить свій намір визнати Палестинську державу, аналогічний крок буде зроблено й щодо неї.

"Ірландсько-норвезьке безумство нас не зупиняє; ми сповнені рішучості досягти наших цілей: відновити безпеку наших громадян, ліквідувати ХАМАС і повернути заручників додому. Немає більш справедливих цілей, ніж ці", - додав Кац.

Норвегія визнає Палестинську державу, оголосив прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стьоре. За його словами, це потрібно для встановлення миру на Близькому Сході.

Уряд Ірландії також має намір визнати державність Палестини.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль терміново відкликав послів у Норвегії та Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі