понеділок, 02 квітня 2012 00:00

Як влаштуватися на роботу після закінчення навчального закладу

Автор: фото: Катерина СОБОЛЄВА
  У магазині-майстерні ”Перлинка” учні освоюють практичні навики професії ”Агент із постачання. Продавець продовольчих товарів”
У магазині-майстерні ”Перлинка” учні освоюють практичні навики професії ”Агент із постачання. Продавець продовольчих товарів”

Відповідь одна — вибрати затребувану сьогодні на ринку праці професію. За статистикою, 80% вакансій у центрах зайнятості становлять робітничі професії. Підприємствам потрібні кваліфіковані електромонтери, продавці, електромеханіки, кухарі. Більшість випускників вступають до вищих навчальних закладів. І лише 15% із них по закінченні влаштовуються за спеціальністю. Чому не зробити інакше? Отримати робітничу професію і вже за два-три роки влаштуватися на роботу. Або працювати і одночасно здобувати вищу освіту.

Таку можливість пропонує одне з кращих навчальних закладів області — Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище. Навчальний заклад має домовленості про співпрацю з роботодавцями та вищими навчальними закладами Вінниці, Києва, Тернополя.

— Із кожним навчальним закладом працюємо індивідуально, — розповідає директор Олександр Дмитрик. — Учні, які закінчують училище із дипломом молодшого спеціаліста, мають можливість потрапити одразу на другий або третій курс вищих навчальних закладів. Виробничу практику наші учні проходять на оплачуваних робочих місцях. Роботодавці придивляються до майбутніх спеціалістів і по закінченні навчання беруть їх на роботу. Торік таким чином працевлаштувалися 82 відсотки наших випускників.

В училищі є можливість навчатися дітям із вадами слуху. На сьогодні професія "оператор комп'ютерного набору, оператор комп'ютерної верстки" опановують 19 учнів другого та третього курсів. Навчальну програму діти засвоюють за допомогою перекладачів-дактилологів, які присутні на кожному уроці.

— Цього року діти з вадами слуху віддали перевагу професії кухаря-кондитера, є вже 15 заявок, — продовжує Олександр Дмитрович. — Таким дітям ми теж допомагаємо в подальшому навчанні та працевлаштуванні. Так, випускники 2010 року продовжили навчання в університеті "Україна".

Вінницьке вище професійне училище має одну з кращих матеріально-технічних баз. Для навчання учнів обладнані сучасні комп'ютерні кабінети з під'єднаною мережею інтернет, магазин-майстерня для освоєння професії "агент з постачання, продавець продовольчих товарів", модельний центр ресторанного бізнесу для підготовки кухарів і кондитерів.

Із 24 по 28 березня на базі училища відбулась всеукраїнська олімпіада з інформатики, в якій узяли участь 140 учасників.

— Наше училище в технічному оснащенні потужне, адже одночасно за комп'ютерами можуть працювати 130-140 осіб. Місяць тому в нас також проходила обласна олімпіада з інформаційних технологій. У ній узяло участь 110 людей.

Детальніше за тел. 0(432) 27 45 64. Або звертайтеся в училище за адресою: м. Вінниця, вул. Червоноармійська, 5.

Зараз ви читаєте новину «Як влаштуватися на роботу після закінчення навчального закладу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі