четвер, 12 липня 2012 05:00

Через балкони залазять ящірки та мавпи

Автор: фото з сайта www.flickr.com
  Мавпи часто крадуть їжу з номерів у індійських готелях. Також можуть прихопити особисті речі туристів, мобільні телефони
Мавпи часто крадуть їжу з номерів у індійських готелях. Також можуть прихопити особисті речі туристів, мобільні телефони

— Коли визначилися з країною, де хочете відпочити, почитайте про неї: який клімат, звичаї, — радить 28-річна Олена Шестопалова, власниця вінницької туристичної агенції "Віза тревел". Об'їздила понад 10 країн світу. — Наприклад, для мусульман образливо, якщо ви сядете і закинете ногу так, що буде видно підошву. Це знак неповаги. У Чехії норма голосно сморкатися, а в Ізраїлі колупатися в носі. У Норвегії не поступаються місцем старшим. У Штатах жінки сприймають подану руку за сексуальне домагання. У Китаї, ідучи в гості, жінкам не дарують квіти. Якщо принесете їх — ніби підкреслите, що дім некрасивий. У Греції, якщо похвалите якусь річ, господар має її подарувати. Мотання головою в Болгарії, яке в нас сприймають за "ні", там означає "так".

Перед виїздом оформіть медичну страховку. Беріть невеликі флакони з косметикою. У літак не пустять, якщо хоч один буде більшим за 100 мілілітрів.

У Туреччині з чоловіком замовили романтичну вечерю на березі Червоного моря. По піску пустили червону доріжку. Усе було прекрасно до того моменту, доки не подали місцеве вино. Воно кислюче, весь вечір зіпсувало. Ще там не раджу купувати так звану розу пустелі. Ніби, коли її кинеш у воду, вона довго пахне й ароматизує квартиру. Брехня. Вони якісь будяки вимочують у парфумах. У воді починають гнити і така вонь іде. Ми з подружкою повелися. За одну штучку просили по долару. Понабирали на подарунки, потім вибачалися перед друзями. Не раджу також лізти в море після заходу сонця. До берега підпливають скати, акули.

На Балі та Шрі-Ланку треба брати кілька купальників. Там підвищена вологість. Сохнути будуть по три дні. На Балі слідкуйте за цінами в ресторанному меню. Бо при розрахунку додають зверху 21 відсоток податку. Але не попереджають про це. Екскурсії краще замовляти окремо. Там можна найняти таксі й за 40 доларів їздити цілий день. У Шрі-Ланці не купуйте номери на першому поверсі. Бо через балкони залазять ящірки, мавпи. Можуть і змії. У Малайзії багато мошкари. Весь одяг треба ретельно витрушувати. Мошки відкладають у тканині яйця. Мій знайомий бував у джунглях Бразилії. Розповідав, від москітів рятувалися піною для бриття. Ніякі інші мазі та дезодоранти не допомагали.

Не раджу бронювати в Іспанії дешеві готелі. На дві-три зірки — всі у старих будівлях 1960-х. Там багато тарганів. Якщо вже хочете зекономити на готелі, беріть "трійку" в нових будинках. Тарганів багато і в дешевих готелях у Дубаї. Знайомі їздили в Рим. Їм попався препаскудний готель. Звукоізоляції ніякої. Було чути, як вібрували телефони в сусідній кімнаті. Вай-фай коштував 10 євро за годину. Перегляд телебачення також платний. Готель у жилому домі займав перший та п'ятий поверхи. Двері постійно були відкриті. У під'їзді ночували бомжі.

На Кубі хвилина переговорів з Україною обійдеться в 6 доларів. Зате в усіх кімнатах височезні стелі. Хоч буде на 8 "квадратів", стелі будуть по 5.

Найчастіше скаржаться на обслуговування в Єгипті, персонал веде себе по-хамськи. У Туреччині — на п'яних росіян. У Болгарії труяться неякісними продуктами. У Греції в номерах часто не працюють кондиціонери.

Зараз ви читаєте новину «Через балкони залазять ящірки та мавпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі