пʼятниця, 03 травня 2024 19:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов відповів, чи достатньо сил у РФ для відкриття нової лінії фронту на Харківщині

Синєгубов відповів, чи достатньо сил у РФ для відкриття нової лінії фронту на Харківщині
Російські війська активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп'янському напрямку. Фото: EPA

Російські війська активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп'янському напрямку.

Періодично ворог змінює тактику, однак для відкриття нової лінії фронту в Харківській області в окупантів немає сил. Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

"Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом щодо можливості відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано", - сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Харків, пошкоджений трамвай

За його словами, щоб відкрити нову лінію фронту, російська армія має зосередити угрупування щонайменше зі 100 тисяч військовослужбовців. Наразі такого скупчення у ворога немає.

Глава Харківської ОВА також розповів, що російські окупанти активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп'янському напрямку.

"Ворог приступив знову до штурмових дій, які він фактично проводив вже впродовж 10 місяців. Наприклад, вчора було 9 штурмових атак. Періодично ворог змінює напрямки, шукає слабкі місця. Наразі на Куп'янському напрямку йдуть активні бойові дії", - додав Синєгубов.

Росіяни планують повністю захопити не лише Донецьку та Луганську області, але й Запорізьку.

Головною метою РФ залишається знищення України як нації. Про це в інтерв'ю The Times розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов відповів, чи достатньо сил у РФ для відкриття нової лінії фронту на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі