неділя, 15 вересня 2019 11:49

На Полтавщині з літаків розкидатимуть ліки - відео

На Полтавщині з літаків розкидатимуть ліки - відео
На Полтавщині ліки від сказу розкидують із літаків. Фото: petcenter.com

За допомогою авіатранспорту застосують спеціальну антирабічну вакцину для пероральної імунізації м'ясоїдних тварин. Її розкидають по лісах Полтавщини.

Про це повідомили на сайті управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Спеціальні вакцини для тварин мають оболонку, що запахом підманюватиме диких м'ясоїдних тварин. Кампанію з вакцинації розпочали з вересня. Людей просять не чіпати вакцину в лісах.

Розповсюдження вакцини здійснюється за таким принципом:

обробляється весь ареал, окрім населених пунктів і водних плес, з урахуванням ареалу проживання лисиць;
принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.
Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини. Регулярне проведення пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин від сказу знизить, а в подальшому звільнить територію України від сказу природньо-вогнищевого типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лиси дуже вразливі тварини" - Діана Тетера врятувала лиса з хутрової ферми

Сказ — особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, що характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами й абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), сказ входить у п'ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезних соціально-економічних збитків

У селі Абазівка на Полтавщині працює первинна мисливська організація №12, що об'єднує 36 членів. Кілька разів її визнавали найкращою в районі та області, однією з кращих в Україні. Премії за ці перемоги витрачали на потреби бійців батальйону "Полтава".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині з літаків розкидатимуть ліки - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають