середа, 15 травня 2024 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може отримати ще одну батарею Patriot - ЗМІ

Україна може отримати ще одну батарею Patriot - ЗМІ
США планують відправити до України ще одну батарею Patriot. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot.

В адміністрації президента США Джо Байдена наразі працюють над задоволенням потреб України у додаткових засобах протиповітряної оборони, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

"Наразі в США прагнуть надіслати одну батарею Patriot разом із радарами. Окрім цього європейські партнери Києва також працюють над планом постачання додаткових систем протиповітряної оборони зі своїх запасів", - розповіло виданню анонімне джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ Росії на Харківщину не був несподіваним - Пентагон

Вашингтон, імовірно, виділить кошти на Patriot з пакета допомоги, який нещодавно був схвалений Конгресом США.

Водночас учора до Києва з візитом прибув держсекретар США Ентоні Блінкен і у розмові з ним президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні треба ще два Patriot.

Весною РФ посилила ракетні та дронові атаки по території України. Це призвело до виснаження систем ППО. Щоб закрити небо України від ударів ворога потрібно 25 систем Patriot по 8 батарей.

Батарея Patriot включає радари та станції управління для ідентифікації, відстеження та націлювання ворожої зброї, пускових установок і засобів підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати ще одну батарею Patriot - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі