вівторок, 21 травня 2024 22:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обстрілює Україну, бо Путін користується страхом Заходу - Зеленський

Росія обстрілює Україну, бо Путін користується страхом Заходу - Зеленський
Президент Володимир Зеленський поспілкувався з американським виданням The New York Times. Фото: president.gov.ua

Причинами, чому західні партнери не дозволяють Збройним силам України бити своєю зброєю по військових цілях у Російській Федерації, є страх перед ядерною ескалацією і бажання зберегти торговельні й дипломатичні відносини з РФ.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The New York Times, повідомили LIGA.net.

Зеленський сказав, що Україна неодноразово зверталася до президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена і лідерів інших держав щодо надання дозволу бити західним озброєнням по військових об'єктах на території РФ.

Головною причиною того, що партнери досі не дають дозволу на це, є страх перед ядерною ескалацією, сказав президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив конфіскацію російських активів. Мільярди євро підуть на ЗСУ

За словами Зеленського, російський диктатор Володимир Путін утримався б від використання ядерної зброї з почуття самозбереження.

"Він може бути ірраціональним, але він любить власне життя", - сказав президент України.

Ще однією причиною ненадання дозволу бити західним озброєнням по військових об'єктах у РФ є бажання зберегти торговельні та дипломатичні зв'язки з РФ, сказав Зеленський.

Знищуючи матеріально-технічні центри у РФ і ворожі літаки, українські бійці зможуть захистити державу, зокрема й від нещодавнього ворожого наступу на Харківщині, сказав Зеленський.

Армія РФ продовжує обстрілювати Україну, розуміючи, що партнери не дають дозволу ЗСУ використовувати їхню зброю, аби завдати ударів у відповідь, заявив президент.

Україна просить партнерів збивати російські ракети. Або надати нам необхідні для цього системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Росія обстрілює Україну, бо Путін користується страхом Заходу - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі