пʼятниця, 12 квітня 2024 02:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили підтвердили інформацію Bild, що ЗСУ не вистачає ракет для ППО

Повітряні сили підтвердили інформацію Bild, що ЗСУ не вистачає ракет для ППО
Україна потребує ракет ППО - Повітряні сили. Фото: Українська правда

11 квітня аналітик Bild Юліан Рьопке написав, що в України закінчилися ракети до західних систем протиповітярної оборони, зокрема, Patriot. При цьому, виснажено або знищено більшість інших запасів засобів ППО.

Україна дійсно потребує більшої кількості ракет для систем ППО. І у цьому питанні наша держава повністю залежить від партнерів, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в інтерв'ю НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща може передати Україні ракети ППО радянських зразків - Дуда

Водночас представник Повітряних сил відмовився коментувати слова Рьопке про те, що в України нібито закінчилися ракети до систем ППО Patriot та IRIS-T. Він наголосив, що розголошувати конкретну кількість, скільки ракет в нас залишилося, не можна. Це інформація з обмеженим доступом.

"Для нас дійсно ракети до систем ППО являються дефіцитними, оскільки Україна їх не виробляє. Партнери знають про нашу потребу, знають, що нам необхідно", - пояснив він.

Сполучені Штати Америки підписали угоду про надання Україні $138 млн на модернізацію систем протиповітряної оборони.

Держдеп надав дозвіл на екстрений продаж Україні запасних частин для обслуговування і модернізації систем протиповітряної оборони HAWK.



Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили підтвердили інформацію Bild, що ЗСУ не вистачає ракет для ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі