середа, 22 травня 2024 06:27

Пентагон заявив про космічну загрозу з боку Росії

Пентагон заявив про космічну загрозу з боку Росії
РФ може загрожувати супутникам США на низькій орбіті. Фото: pixabay.com

Міноборони Сполучених Штатів Америки висловило занепокоєння у зв'язку із запуском Росією супутника на низьку навколоземну орбіту. За параметрами той виглядає як протисупутникова зброя.

Росія може загрожувати супутникам США на низькій орбіті, заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає "Укрінформ".

"16 травня РФ запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашими оцінками, є ймовірно протисупутниковою зброєю, здатною атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті", - сказав він.

Оцінки характеристик нового апарата росіян вказують на подібність до інших протисупутників, запущених Москвою у 2019 та 2022 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зоряні війни розпочалися. США запідозрили Китай у таємних випробуваннях нового типу зброї

Росія розгорнула свою зброю на тій самій орбіті, де перебувають супутники, котрі належать уряду США.

"Очевидно, ми продовжимо відстежувати цю ситуацію. Ми надалі будемо врівноважувати потребу захищати наші інтереси в космосі з нашим бажанням зберегти стабільне та стійке космічне середовище", - запевнив представник Пентагону.

Він також наголосив, що Вашингтон залишає за собою право захищати себе і космічний простір, а також забезпечувати безперебійну підтримку об'єднаних сил.

Американські сили дадуть відповідь, якщо Росія атакує супутники.

Згідно з публічно доступною інформацією, РФ зараз намагається оволодіти протисупутниковими технологіями. Про це сказав координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон заявив про космічну загрозу з боку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі