середа, 22 травня 2024 17:15

Обзавівся машинами, мотоциклами, квартирою і землею. Нові подробиці справи експідлеглого Єрмака

Обзавівся машинами, мотоциклами, квартирою і землею. Нові подробиці справи експідлеглого Єрмака
Андрій Смирнов та Андрій Єрмак в Офісі президента. Фото: president.gov.ua

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 травня повідомили Андрію Смирнову, колишньому заступнику керівника Офіса президента Андрія Єрмака, про підозру у незаконному збагаченні.

Про це НАБУ і САП повідомили у середу.

За даними слідства, у період з 2020 по 2022 роки Смирнов набув активи вартістю 17,1 млн грн. При цьому маючи заощадження та офіційний дохід за вказаний період у розмірі понад 1,3 млн грн.

Смирнов перебував на посаді заступника керівника ОП з вересня 2019-го по березень 2024 року.

Різниця між вартістю придбаного майна і коштами посадовця становила 15,7 млн грн.

"Мова йде про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda і BMW), три паркомісця у Києві, квартиру у престижному ЖК у Львові і земельну ділянку на Закарпатті", - повідомила САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира на узбережжі в Маямі за 12 мільйонів: журналісти розповіли про суддю з Одеси

Переважна частина набутого майна була оформлена на рідного брата, проте особа зберегла за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda був зареєстрований на друга, однак згодом посадовець переоформив його на себе, повідомила прокуратура.

Кваліфікація дій підозрюваного: кримінальна стаття - незаконне збагачення.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

"Примітно, що про підозру Смирнову повідомили вже після того, як його звільнили з Офіса президента. Схожі історії у НАБУ вже були із колишнім головою Нацбанку Кирилом Шевченком та ексголовою Держспецзв'язку Юрієм Щиголем", - пише Центр протидії корупції.

Вперше про майно, записане на брата Смирнова, розповів у 2023 році журналіст Михайло Ткач, нагадують.

"Зокрема, квартира у престижному ЖК у Львові, земля та паркомісце були придбані зі знижкою у декілька разів. Сам Смирнов тоді запевняв, що жодного відношення до придбаної братом нерухомості чи автівок не має. Що у брата своя сім'я і своє життя", - повідомляє ЦПК.

Сьогодні ЗМІ повідомляли, що Національне антикорупційне бюро оголосило підозру колишньому заступнику керівника Офіса президента.

Зараз ви читаєте новину «Обзавівся машинами, мотоциклами, квартирою і землею. Нові подробиці справи експідлеглого Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі