субота, 19 березня 2022 00:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Джо Байден повідомив Китай про наслідки допомоги росії

Джо Байден повідомив Китай про наслідки допомоги росії
Байден розповів Китаю про наслідки, якщо вони підтримають росію. Фото - news.zerkalo.io

Президент США Джо Байден 18 березня мав телефонну розмову з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, в якій попередив його про наслідки від допомоги Китаю для країни-агресорки росії.

Про це повідомляє Білий дім.

У двогодинній телефонній розмові Байден і Сі торкнулася України, Тайваню і двосторонніх відносин.

"Він описав наслідки в разі, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії, яка здійснює жорстокі напади на українські міста і мирних жителів", – йдеться у заяві Білого дому.

Байден також "підкреслив свою підтримку дипломатичного вирішення кризи", – йдеться у заяві.

За повідомленням китайських державних ЗМІ, Сі сказав Байдену, що Пекін і Вашингтон мають працювати разом заради миру. За словами лідера Китаю, їхня держава проти війни.

"Криза в Україні – це те, чого ми не хочемо бачити", – сказав Сі Байдену, повідомляє китайська державна телекомпанія CCTV.

Раніше у ЗМІ поширилась інформація, що росія звернулася до Китаю за допомогою, кремль це заперечує.

Близько 10 млн жителів України стали вимушеними переселенцями через російське вторгнення. Такі дані Міграційного агентства Організації Об'єднаних Націй станом на 18 березня публікує The Associated Press. Близько 6,5 млн людей були змушені переїхати в безпечніші регіони. 3,2 млн українців виїхали за кордон. Україна за цим показником лише за три тижні війни наблизилася до Сирії. Там через війну 13 млн людей стали переселенцями і переїхали в інший регіон або країну.

Зараз ви читаєте новину «Джо Байден повідомив Китай про наслідки допомоги росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі