вівторок, 02 жовтня 2018 10:22

Булінг, детективи та росіяни в ПАРЄ: Рада зібралася на засідання

Булінг, детективи та росіяни в ПАРЄ: Рада зібралася на засідання
Фото: 5.uaКлючовим питанням цього тижня для парламенту буде закон про мову.

Парламент сьогодні планує ухвалити заяву проти спроб керівництва Парламентської Асамблеї Ради Європи повернути повноваження російській делегації.

У залі зареєструвалися 357 народних депутатів.

У порядку денному стоїть законопроект про приватну детективну діяльність із пропозиціями президента.

Також народні депутати розглянуть пропозицію ввести штрафи за булінг у школах.

До другого читання запропоновані кілька соціальних питань і зміна процедури екстрадиції затриманих в Україні.

Крім того, парламентарі візьмуться за перейменування сіл Івано-Франківської, Черкаської, Київської областей. Також планують розглянути постанову про зміну в адміністративно-територіальному устрої, зміну та встановлення меж районів у Донецькій, Луганській і Полтавській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП сумніваються у проекті держбюджету Гройсмана

Ключовим питанням цього тижня для парламенту буде закон про мову. Спікер Андрій Парубій планує поставити його на розгляд у четвер, 4 жовтня.

28 лютого Конституційний суд визнав неконституційним закон "Про основи державної мовної політики" авторства екс-регіоналів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка від 2012-го. Він передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

24 лютого 2014-го Верховна Рада проголосувала за скасування цього закону. Тоді в.о. голови Верховної Ради та в.о. президента Олександр Турчинов відмовився підписувати це рішення.

Зараз ви читаєте новину «Булінг, детективи та росіяни в ПАРЄ: Рада зібралася на засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі