вівторок, 08 березня 2022 06:20

Австралійські нафтові компанії йдуть з РФ

Австралійські нафтові компанії йдуть з РФ
Австралійські компанії йдуть з Росії. Фото: Українська правда

Найбільші нафтові компанії Австралії Ampol і Viva Energy припинили купувати російську нафту через війну в Україні.

Viva, оператор нафтопереробного заводу Geelong і загальнонаціональної мережі автозаправних станцій Shell і Liberty, заявила, що "нажахана подіями, що розгортаються в Україні", і висловила співчуття тим, хто постраждав від вторгнення, повідомило The Sydney Morning Herald.

"Як наслідок і у відповідь, Viva Energy прийняла рішення припинити закупівлі сировини російського походження", - заявила компанія у вівторок.

Viva вивчала варіанти утилізації двох вантажів російської нафти, придбаних до війни, які повинні були прибути в Австралію протягом наступних двох місяців, але не змогла знайти надійних покупців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше, ніж проти КНДР і Ірану: на РФ наклали найбільші санкційні обмеження в світі

"Без цих поставок компанія зіткнеться з прогалинами в своїй програмі переробки та потенційним дефіцитом палива", – повідомили в компанії.

Паливний гігант Ampol, що входить до списку ASX, також засудив дії Росії в Україні та підтвердив, що не купував російську нафту чи інші паливні продукти з початку війни.

Компанії заявили, що, відмовившись від російської нафти, будуть використовувати інші "ланцюги поставок", аби забезпечити клієнтам безпечну і надійну доставку паливних продуктів.

Лідери Європейського Союзу домовляться про поетапну відмову від залежності ЄС від імпорту російського газу, нафти і вугілля на саміті цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські нафтові компанії йдуть з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі