середа, 10 січня 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ збили авіаракету Х-59 і вдарили по пункту управління росіян: вечірнє зведення Генштабу

ЗСУ збили авіаракету Х-59 і вдарили по пункту управління росіян: вечірнє зведення Генштабу
Сили оборони України завдали ударів по російських окупантах. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протиповітряна оборона знищила російську керовану авіаційну ракету Х-59.

Українські підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських окупаційних військ, пункту управління, складу боєприпасів і радіоелектронній станції ворога. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу росіян.

Протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення.

Ворог завдав два ракетних і 29 авіаударів, здійснив 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не нужна эта война" - Сирський показав російського командира, який здався у полон

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили п'ять атак біля Синьківки Харківської області, де росіяни намагалися прорвати оборону наших військ.

Лиманський: наші захисники відбили три атаки східніше Тернів і Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбили атаку окупантів поблизу Кліщіївки на Донеччині.

Авдіївський: наші захисники відбили дев'ять атак ворога біля Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного і 10 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога біля Мар'їнки і Новомихайлівки на Донеччині, де окупанти сім разів намагалися прорвати оборону наших військ і здійснили понад 20 авіаударів у районі Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили чотири атаки поблизу Роботиного і західніше Вербового.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни провалили 10 штурмових дії. Українські воїни утримують зайняті позиції і завдають ворогу значних втрат.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

За 684 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 366 790 осіб. Сили оборони України знищили 11 216 броньовані машини росіян, 6038 танків, 329 літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблів і катерів та підводний човен ворога.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про взяття росіян у полон.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ збили авіаракету Х-59 і вдарили по пункту управління росіян: вечірнє зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі