понеділок, 20 травня 2024 08:53

Вдавали футболістів: на кордоні затримали відразу 11 ухилянтів

Вдавали футболістів: на кордоні затримали відразу 11 ухилянтів
Поблизу українсько-молдовського кордону прикордонники затримали учасників "футбольної збірної". Фото: dpsu.gov.ua

На Одещині затримали одразу 11 чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Порушників затримали прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Старокозаче Одеської області, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Жителі Харківської, Полтавської, Одеської та Черкаської областей виявилися підписниками закритого Telegram-каналу, в якому їм пообіцяли організацію безперешкодного виїзду за кордон. Вартість такої послуги для однієї особи становила від 3 тис. до 15 тис. доларів", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянтів попередили про ведмедів на кордоні з Румунією

Чоловіки прибули до населеного пункту в прикордонні, де на них очікував 30-річний водій мікроавтобуса. Інформацію про це прикордонники отримали від місцевого жителя. У результаті ухилянтів затримали, щойно вони дісталися обумовленого місця зустрічі.

Стосовно затриманих учасників "футбольної збірної" складені протоколи про адміністративне правопорушення, справи скеровані до суду. У діях водія вбачаються ознаки злочину.

Протягом 2023 року, за даними офісу генпрокурора, відкрито 6745 кримінальних проваджень відносно чоловіків за ухилення від мобілізації. За два роки відкрито вже 10,7 тисячі таких справ.

Столична поліція розшукала 2319 осіб за порушення правил військового обліку. З початку року від ТЦК та СП надійшла інформація щодо 5833 таких осіб.

Зараз ви читаєте новину «Вдавали футболістів: на кордоні затримали відразу 11 ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі