четвер, 14 вересня 2023 10:20

У Румунії знову впали уламки російських дронів ‒ як відреагували в НАТО

У Румунії знову впали уламки російських дронів ‒ як відреагували в НАТО
Уламки російських ударних дронів знову впали на території Румунії. Фото: novynarnia.com

На території Румунії уже втретє за тиждень впали фрагменти російських ударних безпілотників після атаки по півдню Одеської області.

Однак, у НАТО заявили, що не бачать ознак навмисного удару по країні Альянсу. Про це сказав речник НАТО Ділан Уайт, повідомляє Sky News.

"У НАТО немає інформації, яка б вказувала на будь-який навмисний напад Росії на територію союзників. НАТО солідарний з нашим союзником Румунією. Влада Румунії залишається напоготові та проводить повне розслідування", ‒ сказав Уайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії знайшли уламки ще одного російського дрона: президент країни засудив інцидент

За словами посла Румунії у НАТО Дана Некулаеску, він розповів союзникам по НАТО про тривалі атаки Росії на українську портову інфраструктуру поблизу Румунії на черговому засіданні Північноатлантичної ради в середу, 13 вересня.

Посол також зазначив, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розмовляв з президентом Клаусом Йоганнісом у вихідні.

"Альянс продовжить стежити за ситуацією в тісному контакті з владою Румунії", ‒ додав Некулаеску.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку закликав не турбуватися через падіння уламки російських безпілотників на території держави.

Він заявив, що на них ніхто нападати не збираються. Каже, що ситуація під контролем, держава вживає певних заходів.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії знову впали уламки російських дронів ‒ як відреагували в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі