неділя, 21 січня 2024 06:14

У Росії палає термінал морського порту. Перед тим чули вибухи

 

У Ленінградській області РФ у ніч на 21 січня спалахнув один з терміналів морського порту міста Усть-Луга.

Перед цим місцеві жителі чули звуки двох вибухів. Про це повідомив губернатор області Олександр Дрозденко.

"Постраждалих внаслідок пожежі на терміналі компанії "Новотек" в порту Усть-Луга немає. Проведено евакуацію персоналу. До гасіння пожежі залучено сили та засоби МНС та Леноблпожспасу", - зазначив Дрозденко.

Про масштабну пожежу в порту пишуть також російські Telegram-канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники атакували пороховий завод в РФ

За офіційними даними, горить термінал компанії "Новатек". Постраждалих немає.

Місцеві пабліки повідомляють, що з підприємства евакуювали близько 150 людей. А жителі найближчих міст чули звуки безпілотників.

Це підтверджує й російське видання "Фонтанка".

"Сили ППО незадовго до пожежі в Усть-Лузі засікли два БПЛА, що летять у бік Петербурга. Під час підльоту до міста вони змінили курс і пішли у бік Кінгісеппського району Ленобласті. Близько 3:20 атакували газосховище "Новатек", - йдеться у повідомленні.

Усть-Луга знаходиться за 1054 км від кордонів України.

ПАТ "НОВАТЕК" є найбільшим незалежним виробником природного газу в Росії. Компанія займається розвідкою, видобутком, переробкою та реалізацією природного газу і рідинних вуглеводородів.

У Брянській області РФ у ніч на 20 січня сталася масштабна пожежа, там палав нафтобаза у місті Клинці. Загоряння сталося нібито після збиття українського безпілотника.

Атаку на нафтобазу в Клинцях підтвердило джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Там також заявили про удар по Тамбовському пороховому заводі.

Зараз ви читаєте новину «У Росії палає термінал морського порту. Перед тим чули вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі